Από τα νοστιμότερα ογκρατέν. Χειμωνιάτικο πιάτο, δεν βαραίνει, παρότι έχει κρέμα γάλακτος και αρκετά αυγά.
Υλικά
- 4 καρότα
- 4 πατάτες
- 50 γραμμάρια μπέικον
- 1 μικρό χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι γάλακτος
- 100 γραμμάρια τυρί Emmental φρεσκοτριμμένο
- 3 αυγά
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι, χωρίς ελαιόλαδο, χρυσίστε το μπέικον, ψιλοκομμένο
- Βάλτε το σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει τα λίπη
- Καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σε ροδέλες
- Βάλτε λίγο βούτυρο σε ένα ταψάκι και βάλτε εναλλάξ λαχανικά και μπέικον
- Ελάχιστο αλάτι
- Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, προσθέστε το γάλα και την κρέμα
- Λίγο πιπέρι
- Ρίξτε τη σος πάνω στα λαχανικά
- Τρίψτε το τυρί από πάνω και ψήστε επί 1 ώρα στους 160 βαθμούς
Κόψτε τα λαχανικά κάπως έτσι:

Είναι πλήρες πιάτο, συνοδεύεται άριστα με μια πράσινη σαλάτα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο