Υπέρ των «180» Καρατζαφέρης, Ντόρα και Κουβέλης - iefimerida.gr

Υπέρ των «180» Καρατζαφέρης, Ντόρα και Κουβέλης

Γιώργος Καρατζαφέρης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Ντόρα Μπακογιάννη και Φώτης Κουβέλης τάχθηκαν σήμερα υπέρ της πλειοψηφίας των 180 βουλευτών για την επικύρωση του νέου σχεδίου διάσωσης της χώρας από τη Βουλή. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στο Άlter ανέφερε ότι «δεν εκχωρούμε εθνική κυριαρχία» και τόνισε ότι στη συνομιλία του με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο του είπε ότι «αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να περάσουν έτσι, και το νομοσχέδιο πρέπει να πάει σε μια ευρεία πλειοψηφία των 180 ψήφων στη Βουλή».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη εάν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή με 180 ψήφους, τότε «σίγουρα μας βλέπω να πηγαίνουμε σε εκλογές, εφόσον ο κ. Σαμαράς πιστεύω πως δεν θα το ψηφίσει. Δεν θα κάνει το ίδιο λάθος που έκανε με τον εφαρμοστικό νόμο που ψήφισε τις περισσότερές του διατάξεις». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ακόμη και αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να περάσει το νομοσχέδιο με 151 ψήφους «τότε σίγουρα θα έχει πρόβλημα γιατί με 153 βουλευτές να είστε σίγουροι πως δεν θα βρεθούν πολλοί πρόθυμοι να ψηφίσουν την επιτροπεία για την πατρίδα τους. Μέσα στα "Νικολοβάρβαρα" βλέπω εξελίξεις. Ο Γ. Παπανδρέου δεν θα είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας τα Χριστούγεννα».

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην ιστοσελίδα protagon.gr τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό που αρνήθηκαν να αντιληφθούν μόνοι τους το συνειδητοποίησαν μετά από τις επαφές τους με την ευρωπαϊκή ηγεσία. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ευρώπη και, ακόμα περισσότερο, για την Ελλάδα», τόνισε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Όποιες και αν είναι οι αποφάσεις της Τετάρτης στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι βέβαιον ότι θα είναι δύσκολες και θα πονέσουν. Ο πολύτιμος χρόνος προσαρμογής που κερδίσαμε τον Μάιο του 2010 από τον μηχανισμό βοήθειας μέσω του μνημονίου χάθηκε, γλίστρησε μέσα από τα χέρια μας. Το πρόγραμμα διάσωσης με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ελάχιστα εφαρμόστηκε γιατί η κυβέρνηση, άβουλη, διχασμένη και ανίκανη, δεν τόλμησε, ενώ ο λαϊκισμός αντί για την υπευθυνότητα κυριάρχησε στην αντιπολίτευση». «Ας μην έχουμε αυταπάτες: το πλαίσιο των νέων αποφάσεων απαιτεί ευρύτερη συσπείρωση της ελληνικής κοινωνίας, των Ελλήνων πολιτών, και του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος-αν αποφασίσει να ξυπνήσει, έστω και τη δωδέκατη ώρα. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα, από την παρούσα Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Δεν μπορούν να καθυστερήσουν. Έλαχε σε αυτούς τους συγκεκριμένους 300 να τις λάβουν», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Και κατέληξε: «Αυτό μπορεί να εκφραστεί από την Βουλή των Ελλήνων μόνο με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών για την έγκριση των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν και το μέλλον της Τέλος ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ανέφερε «η επικύρωση της τελικής απόφασης επιβάλλει την αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής, προκειμένου κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της».

«Η διαφαινόμενη απόφαση της Συνόδου Κορυφής-την οποία αποκρούει η Δημοκρατική Αριστερά-με την περικοπή ποσοστού τουλάχιστον 50% του χρέους, θα σημάνει ανυπόφορη για την κοινωνία περαιτέρω λιτότητα και βαρύτατη εποπτεία της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης. «Όφειλε η κυβέρνηση να ενημερώσει τη βουλή, τουλάχιστον με ποιο πλαίσιο διεκδικήσεων αναχωρεί από την Αθήνα για τις Βρυξέλλες» κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για έλλειμμα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ