Το καλό κρασί τους ανεβάζει τη γεύση.
Υλικά
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχάρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- Θυμάρι και δεντρολίβανο, ξερά
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί, ποιοτικό
- Αλάτι και πιπέρι
- Σπαγγέτι της προτίμησής σας ή ταλιατέλες
- Μαλακή παρμεζάνα, φρεσκοκομμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο
- Προσθέστε το καρότο και το σέλινο για άλλα 10 λεπτά, σε σιγανή φωτιά
- Προσθέστε το σκόρδο, το φύλλο δάφνης, θυμάρι και δεντρολίβανο να απλώσουν τα αρώματά τους
- Προσθέστε τον κιμά και αφήστε το να βγάλει όλα τα υγρά
- Μην το βιάζεστε, γυρίστε αργά
- Προσθέστε την κανέλα και ανακατέψτε αργά
- Συνολικά απαιτούνται 15 λεπτά
- Ρίξτε το κρασί και αφήστε το να απορροφηθεί στο σύνολο
- Ρίξτε τις ντομάτες λυωμένες
- 1/3 ποτήρι νερό, κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά επί 30 λεπτά
Ολο το μυστικό στα μακαρόνια με κιμά είναι τα υγρά.
Ο κιμάς δεν πρέπει να είναι πολύ ξερός ούτε νερουλός.
Η γεύση «ανεβαίνει» με το κρασί, τα λαχανικά και την κανέλα
- Στο μεταξύ, βράστε τα μακαρόνια που έχετε επιλέξει al dente
- Τρίψτε φρέσκια, ποιοτική παρμεζάνα από πάνω
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο