Πρωθυπουργικό «μασάζ» στην Αννα Νταλάρα για να πει «ναι» στο άρθρο 37 - iefimerida.gr

Πρωθυπουργικό «μασάζ» στην Αννα Νταλάρα για να πει «ναι» στο άρθρο 37

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χάος επικρατεί αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση και στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ καθώς οι κυρίες Λούκα Κατσέλη και Αννα Νταλάρα εμμένουν στο να μην ψηφίσουν το άρθρο 37, ενώ παράλληλα ομάδα 40 «πράσινων» βουλευτών κατέθεσαν τροπολογία για τη ρύθμιση οφειλών των δημοσίων υπαλλήλων που έγινε δεκτή από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ειδικότερα, μετά την κυρία Κατσέλη που δήλωσε σήμερα στο iefimerida.gr ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το άρθρο 37 αφού οδηγεί, σύμφωνα με την ίδια, σε πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, και η πρώην υφυπουργός Εργασίας, Αννα Νταλάρα, φαίνεται πως κλίνει περισσότερο προς το όχι στην επίμαχη τροπολογία.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, η κυρία Νταλάρα συναντάνται με τη διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού, Ρεγγίνα Βάρτζελη για να της καταθέσει σειρά αλλαγών στο άρθρο 37 προκειμένου να δεχτεί να το υπερψηφίσει. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχει συνάντηση και με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Ερωτηματικό παραμένει και η στάση της κυρίας Χρύσας Αράπογλου που σκέφτεται την παραίτηση.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί ομάδα 40 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την κυρία Κατσέλη, κατέθεσε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών για τους εργαζομένους που τίθενται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας καθώς και σε όσους υφίστανται μειώσεις αποδοχών τουλάχιστον κατά 20% λόγω του ενιαίου μισθολογίου.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές προτείνουν για συμβάσεις δανείων να εφαρμοστεί ένα από τα ακόλουθα:

Α)Περίοδο χάρητος ενός έτους, χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας δανείου και κεφαλαιοποίηση των τόκων στη λήξη της περιόδου χάρητος.

Β) Αναστολή κατά τη διάρκεια της εφεδρείας της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στη διάρκεια της αναστολής σύμφωνα με την περιοδικότητα εκτοκισμού που προβλέπεται στη σύμβαση.

Γ) Παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου για τρία χρόνια.

Για τις ρυθμίσεις προτείνουν οι βουλευτές να εφαρμόζεται το επιτόκιο της σύμβασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ