Ο Τζόνι γεννήθηκε ως κορίτσι. Τον έλεγαν Φελίσιτα. Αλλά μεγαλώνοντας, μετατράπηκε σε αγόρι. Και δεν είναι ο μόνος στο χωριό του που βίωσε αυτή την ανατομική διαφοροποίηση μεγαλώνοντας.
Ενα ένα από τα παιδιά «Guavedoce» αυτού του χωριού στη Δομινικανή Δημοκρατία, το οποίο σημαίνει κυριολεκτικά «πέος στα 12». Ο λόγος που τον αποκαλούν έτσι είναι γιατί, όπως 1 στα 90 παιδιά αυτής της περιοχής, άρχισε να αποκτά ανδρικό μόριο όταν έμπαινε στην εφηβεία. Καμιά φορά, αυτά τα παιδιά αποκαλούνται και «machilembras» από τους ντόπιους, το οποίο σημαίνει «πρώτα γυναίκα, μετά άνδρας». Γιατί όταν γεννήθηκαν έμοιαζαν όπως κάθε άλλο κορίτσι, χωρίς όρχεις και έχοντας κάτι που μοιάζει με κόλπο. Οταν πλησίαζαν όμως στην εφηβεία άρχισε να αναπτύσσεται στο σώμα τους το ανδρικό μόριο.
Σήμερα ο Τζόνι, που έχει περάσει τα 20, θυμάται ακόμη την εποχή που πήγαινε στο σχολείο με ένα μικρό κόκκινο φόρεμα και που του άρεσε να παίζει με τα άλλα κορίτσια. Ομως, στα επτά του άρχισε να αλλάζει. «Δεν αισθανόμουν καλά. Δεν ήθελα πλέον να φοράω φούστα ή να παίζω με κορίτσια. Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να παίζω με όπλα και αγόρια», λέει μιλώντας στην Telegraph. Οταν έγινε ξεκάθαρο πως επρόκειτο για αγόρι, άρχισαν να τον πειράζουν στο σχολείο γιατί «δεν μπορούσαν να φανταστούν πώς ένα κορίτσι έγινε αγόρι».
Μία από τους πρώτους που μελέτησαν αυτή την περίεργη διαδικασία ήταν η δρ. Τζουλιάν Ιμπεράτο, μία ενδοκρινολόγος που ταξίδευσε σε αυτό το απομακρυσμένο σημείο της Δομινικανής Δημοκρατίας στη δεκαετία του '70, έχοντας ακούσει κάποιες περίεργες φήμες για κορίτσια τα οποία μετατρέπονταν σε αγόρια. Κατάφερε τελικά να λύσει το μυστήριο.
Κατά τη σύλληψη, όλοι κληρονομούμε μία σειρά γονιδίων από τους γονείς μας, τα οποία, με τον καιρό, θα καθορίσουν αν τα σώματά μας θα είναι ανδρικά ή γυναικεία. Αλλά τις πρώτες εβδομάδες της εμβρυακής ζωής, ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα από τα δύο. Εχει μία προεξοχή που ονομάζεται φύμα. Αν γενετικά πρόκειται για αγόρι, το χρωμόσωμα Υ οδηγεί στο σχηματισμό όρχεων, ενώ με την τεστοστερόνη που διοχετεύει, θα σχηματιστεί το ανδρικό μόριο. Αν πρόκειται για κορίτσι, τότε το φύμα μετατρέπεται σε κλειτορίδα.
Οταν η δρ. Ιμπεράτο μελέτησε τους «Guavadoces», ανακάλυψε ότι ο λόγος που δεν έχουν ανδρικά γεννητικά όργανα κατά τη γέννηση ήταν η ανεπάρκεια ενός ενζύμου, που βοηθά στη μετατροπή της τεστοστερόνης. Ετσι, εμφανίζονται ως κορίτσια όταν γεννιούνται, αλλά κατά την εφηβεία, όταν δέχονται ένα νέο «κύμα» τεστοστερόνης, αποκτούν μυς και ανδρικά γεννητικά όργανα.
Οσο για αυτά τα παιδιά, προσπαθούν να κάνουν μία κανονική ζωή, μετά από το πρώτο σοκ. Ο Τζόνι από τότε που έγινε αγόρι, είχε αρκετές συντρόφους, όμως ακόμη ψάχνει τη μεγάλη αγάπη της ζωής του και θέλει να παντρευτεί και να αποκτήσει παιδιά.