«Οχι» από Τσαρλς Νταλάρα για «κούρεμα» μεγαλύτερο του 21% - iefimerida.gr

«Οχι» από Τσαρλς Νταλάρα για «κούρεμα» μεγαλύτερο του 21%

«'Οχι» από Τσαρλς Νταλάρα για «κούρεμα» μεγαλύτερο του 21%
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times, οι επενδυτές δεν επιθυμούν «κούρεμα» του ελληνικού χρέους πάνω από 21%, γεγονός που αποτελεί σημαντική απειλή για το δεύτερο πακέτο διάσωσης στην χώρα μας, ύψους 109 δισ. ευρώ. Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του γραμματέα του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου, Τσάρλς Νταλάρα, ο οποίος τονίζει την επικινδυνότητα του ζητήματος για το ευρώ: «Εάν εφαρμοστεί μεγαλύτερο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος, οι επενδυτές ενδεχομένως να αρχίσουν να πουλούν ευρωπαϊκό χρέος, γεγονός που θα οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση του ευρωπαϊκού νομίσματος».

«Οι συνθήκες έχουν αλλάξει για όλους. To οικονομικό περιβάλλον έχει καταστεί ιδιαιτέρως δυσμενές και πολύπλοκο για κάθε συμφωνία που καλείται να αναθεωρηθεί ή να επαναπροσδιοριστεί», δηλώνει ο Νταλάρα και καταλήγει: «Οι συνθήκες έχουν αλλάξει για όλους.To οικονομικό περιβάλλον έχει καταστεί ιδιαιτέρως δυσμενές και πολύπλοκο για κάθε συμφωνία που καλείται να αναθεωρηθεί ή να επαναπροσδιοριστεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ