«Η Τρόικα δεν ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων» - iefimerida.gr

«Η Τρόικα δεν ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων»

Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής της Τρόικα εκ μέρους της Ε.Ε., Ματίας Μορς υποστηρίζει σε συνέντευξη του πως ποτέ δεν ζητήθηκε από την Τρόικα η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Επεσήμανε μάλιστα πως η μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, δεν θα πρέπει να γίνει με οριζόντιες περικοπές αλλά με ουσιαστική μεταρρύθμιση, αφού εντοπιστούν οι τομείς και οι υπηρεσίες που είναι περιττές.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο κ.Μόρς υποστήριξε ότι οι κατώτατες αμοιβές στην Ελλάδα είναι υψηλότερες σε σχέση με άλλη κράτη της Ευρωζώνης που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο οικονομικής ευημερίας. οπότε οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να εξετάσουν εάν αυτό δημιουργεί εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος ο κ.Μορς επισημαίνει ότι η βιωσιμότητα του εκτιμάται πρωτίστως με βάση τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ