Παγωμένες παραμένουν οι συναλλαγές με κάρτες για αγορές από το εξωτερικό μέσω διαδικτύου - iefimerida.gr

Παγωμένες παραμένουν οι συναλλαγές με κάρτες για αγορές από το εξωτερικό μέσω διαδικτύου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οι τράπεζες να έχουν ξεμπλοκάρει τις χρεωστικές και τις πιστωτικές κάρτες για αγορές από μέσω ίντερνετ από το εξωτερικό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως πραγματοποιούνται με ευκολία οι συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται πως για τις συναλλαγές με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες καθορίστηκε, για το πρώτο αυτό διάστημα, ημερήσιο όριο από 300.000 ευρώ για κάθε μια από τις συστημικές τράπεζες. Ωστόσο στην πράξη αυτό αποδείχθηκε μικρό με αποτέλεσμα να το όριο να προσεγγίζεται εύκολα και πολλοί καταναλωτές να μην μπορούν να κάνουν τις αγορές τους.

Οι πιο γνωστές ξένες διαδικτυακές πλατφόρμες και εμπορικές εταιρείες, όπως η Amazon, η Apple, η Google, το eBay, αλλά και το Paypal δεν «λειτουργούν» πλέον στην Ελλάδα, αν και γίνεται γνωστό πως είναι εφικτή η πίστωση των λογαριασμών Ελλήνων χρηστών από τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούνται στο εξωτερικό.

Οπως αναφέρει το capital.gr σε κάποιες περιπτώσεις χρήστες αναφέρουν ότι έχουν πετύχει να πραγματοποιήσουν αγορές στο εξωτερικό με πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, πιο συχνά μέσω ασιατικών sites. Κατά κανόνα πάντως, μέχρι σήμερα τις περισσότερες φορές στις ιστοσελίδες και στα applications που διαθέτουν, γνωστές μεγάλες εταιρείες συνεχίζουν να μπλοκάρουν τα ελληνικά BIN (bank identification number - τα πρώτα ψηφία της κάρτας που δείχνουν οτι έχει εκδοθεί από ελληνική τράπεζα), ήδη από την πρώτη εβδομάδα που εφαρμόστηκαν οι περιορισμοί.

Πάντως, οι περιορισμοί αυτοί έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους Έλληνες καταναλωτές και σε εταιρείες που πραγματοποιούν πληρωμές των marketing partners (Google, Facebook Κλπ), hosting/domain ή υπηρεσιών cloud, μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με έρευνα ("Η Επίδραση των Capital Controls στο Β-C Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Ηλ. Τραπεζική”) που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 73% των ερωτηθέντων αντιμετώπισε πρόβλημα με ηλεκτρονικό κατάστημα του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κάρτες αγορές μέσω διαδικτύου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ