Ερχεται κούρεμα 50% στα ειδικά μισθολόγια και στις ΔΕΚΟ - iefimerida.gr

Ερχεται κούρεμα 50% στα ειδικά μισθολόγια και στις ΔΕΚΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανείς δεν πρόκειται να γλυτώσει από το «τσεκούρωμα» που φέρνει το νέο μισθολόγιο, καθώς μετά από απαίτηση της Τρόικα, η κυβέρνηση φέρεται ότι θα τροποποιήσει το πολυνομοσχέδιο με αποτέλεσμα να μειωθούν έως και 50% οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων στα ειδικά μισθολόγια και στις ΔΕΚΟ!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να καταθέσει τις επόμενες μέρες τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες θα εντάσουν στο νέο μισθολόγιο και όσους δημοσίους υπαλλήλους υπάγονται σήμερα σε ειδικά μισθολόγια, όπως τα σώματα ασφαλείας. Το ίδιο θα συμβεί και με τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ, είτε είναι εισηγμένες είτε όχι, για τους οποίους το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ήδη πλαφόν στις αποδοχές τους.

Πρακτικά, οι εργαζόμενοι που εμπίπτουν σε αυτές τις δύο κατηγορίες (ειδικά μισθολόγια και ΔΕΚΟ) θα δουν κατακόρυφη μείωση των συνολικών αποδοχών τους λόγω της ένταξής τους στο νέο μισθολόγιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ειδικά μισθολόγια, τα οποία εξαιρούνταν ρητά του νέου μισθολογίου, ανήκουν οι εξής κατηγορίες υπαλλήλων:

  • δικαστικοί λειτουργοί
  • καθηγητες πανεπιστημίου
  • αρχιερείς
  • σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ