Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους στενούς τους συνεργάτες, αλλά και με υπουργούς της κυβέρνησης. Πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι το νομοσχέδιο που ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με τους εταίρους να πάνε άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.
Οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν υπογράψει το νομοσχέδιο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το νομοσχέδιο με τα άρθρα πρέπει να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως την Πέμπτη και συνεπώς αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Τετάρτη. Μάλιστα παρά τα όσα έχουν ακουστεί περί «αντάρτικου» υπουργών, το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει πως οι υπογραφές των αρμόδιων υπουργών έχουν ήδη μπει.
Μετά την ψηφοφορία έρχεται σαρωτικός ανασχηματισμός
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί πρώτα να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή και μετά θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις για ανασχηματισμό.
Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως εκτιμούν ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα την Πέμπτη.
Υπάρχει εκτίμηση ότι δεν θα είναι μόνο αλλαγές που θα αφορούν τους υπουργούς που διαφωνούν, αλλά θα είναι ένας πιο ευρύς ανασχηματισμός που θα αφορά την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.
Τι λένε για την παραίτηση Βαλαβάνη
Αναφορικά με τις πληροφορίες περί παραίτησης της Νάντιας Βαλαβάνη, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την βουλευτική έδρα, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διέψευσαν ότι η παραίτηση της έχει ήδη φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου.
Καμία επικοινωνία Τσίπρα-Κωνσταντοπούλου
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Πόσοι θα είναι οι αντάρτες βουλευτές
Στο Μαξίμου αναμένουν ότι ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που δεν θα υπερψηφίσουν να κυμαίνεται μεταξύ 30-40. Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα υπάρξουν διαγραφές στις περιπτώσεις παραιτήσεις από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Οχι σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού
Στο Μαξίμου απορρίπτουν το ενδεχόμενο να αλλάξει η μορφή, η κομματική σύνθεση της κυβέρνησης, καθώς ο πρωθυπουργός «δεν θεωρεί ηθικό και υπεύθυνο να αφήσει τη θέση του από τη στιγμή που έφερε τη συμφωνία».
Ένας επιπρόσθετος λόγος ως προς αυτό, είναι και το γεγονός πως, όπως σημειώνουν, ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι «ο κόσμος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ξαναδεί πρόσωπα στην κυβέρνηση τα οποία δεν έχει ψηφίσει». Συνεπώς, υπογραμμίζουν, «η κυβέρνηση προχωρά με την υπάρχουσα μορφή της (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και δεν θα υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα της κυβέρνησης».