Με μπόλικο βασιλικό και παρμεζάνα Reggiano.
Ο γιός της διάσημης σταρ Οντρεϊ Χέμπορν έγραψε βιβλίο για τη διατροφή που διατηρούσε τόσο αδύνατη την διάσημη μητέρα του.
Εκεί, μας εξηγεί ότι τα ζυμαρικά ήταν μία ακόμα διατροφική εμμονή της χολιγουντιανης σταρ, εκτός από τη σοκολάτα.
«Δε μπορούσε να ζήσει χωρίς μακαρόνια», γράφει στο βιβλίο του ο γιος της και αποκαλύπτει ότι η αγάπη της για αυτά έφτανε σε σημείο όχι απλά να τα καταναλώνει σε καθημερινή, αλλά να κυκλοφορεί με μακαρόνια, ελαιόλαδο και Parmigiano-Reggiano, στις αποσκευές της.
«Δε μπορούσε ποτέ να αντισταθεί σε ένα δεύτερο γεμάτο πιάτο μακαρόνια. Έτσι τελείωνε κάθε γεύμα της, τη στιγμή που στις ιταλικές οικογένειες αυτό αποτελεί απλά το πρώτο πιάτο», διηγείται ο Λούκα που όπως θυμάται μετά από κάθε της ταξίδι «ένα πιάτο ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας την περίμενε πάντα στο σπίτι».
Η συνταγή της Χέμπορντ για σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 1 μπουκέτο βασιλικό φρέσκο
- 2 ώριμες ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- Τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα καρότα, το σέλινο
- Τοποθετήστε τα όλα σε ένα βαθύ τηγάνι
- Με ελαιόλαδο ροδίστε τα απαλά
- Προσθέστε μετά από 10 λεπτά τις ντομάτες, το μισό μπουκέτο βασιλικό (πλυμένα, ολόκληρα τα φύλλα)
- Αφήστε τα να σιγοβράσουν όλα μαζί για 45 λεπτά
- Γυρίστε τα καλά και αφήστε τα ακόμη ένα 15λεπτο
- Βράστε τα σπαγγέτι al dente
- Σερβίρετε με μπόλικη παρμεζάνα (πρέπει να είναι Reggiano) και το άλλο μισό μπουκέτο βασιλικό
- Αυτός ο βασιλικός που βάζουμε από πάνω πρέπει να είναι καλά πλυμένος και ψιλοκομμένος
Η Χέμπορν τρώει μακαρόνια μαζί με τον Οσκαρ ντε λα Ρέντα