Ο ελληνικός ήλιος στο στόχαστρο των Γερμανών επενδυτών - iefimerida.gr

Ο ελληνικός ήλιος στο στόχαστρο των Γερμανών επενδυτών

Helios
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 70 μεγαλοστελέχη από 50 γερμανικές εταιρείες συνοδεύουν τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, που θα συναντηθεί αύριο με τον υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την υπογραφή συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα.

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες θα συναντήσουν Έλληνες συναδέλφους τους στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στο Καβούρι, ώστε να συζητήσουν τις πιθανότητες μελλοντικών συνεργασιών. Οι επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν από γερμανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της KfW. Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στους τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των υποδομών, του τουρισμού και της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο τομέας της ενέργειας απασχολεί ιδιαίτερα τους Γερμανούς. Θα επαναδιαπραγματευτούν το σχέδιο «Helios» το οποίο θα παρουσιάσει ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη χώρα μας και την εξαγωγή «πράσινης» ενέργειας στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχολίασε θετικά την εισαγωγή «πράσινης» ενέργειας από την Ελλάδα, σε δηλώσεις της μετά τη χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς η ηλιακή ενέργεια δεν είναι οικονομικά βιώσιμη στη Γερμανία λόγω κλιματικών συνθηκών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ