Κίνδυνος καρκίνου από τις τηγανητές πατάτες -Εχουν τις ίδιες βλαβερές συνέπειες με το τσιγάρο - iefimerida.gr

Κίνδυνος καρκίνου από τις τηγανητές πατάτες -Εχουν τις ίδιες βλαβερές συνέπειες με το τσιγάρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχές Υγείας έχουν εκδώσει προειδοποίηση για κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από πατατάκια και άλλα τηγανητά τρόφιμα εν μέσω αποκαλύψεων ότι περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες που βρίσκονται επίσης και στον καπνό του τσιγάρου.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων χθες δημοσίευσε μια μελέτη που επιβεβαιώνει ότι το ακρυλαμίδιο (AA) - που σχηματίζεται όταν τα τρόφιμα μαγειρεύονται σε υψηλή θερμοκρασία – ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου.

Οπως αναφέρει σε σχετική έκθεση: «το ΑΑ εντοπίζεται σε πολλά ψημένα ή τηγανισμένα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως οι τηγανητές πατάτες, τα πατατάκια, το ψωμί, τα μπισκότα και ο καφές. Το ΑΑ είναι επίσης γνωστό ότι βρίσκεται και στον καπνό των τσιγάρων.»

Η υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της Βρετανίας συμβουλεύει ήδη οικογένειες να προσέχουν τι τρόφιμα βάζουν στο σπίτι τους και οι γονείς να θέσουν ένα όριο στον αριθμό των φορών που επιτρέπουν στα παιδιά να τρώνε πατατάκια κάθε εβδομάδα.

Δεδομένου ότι το ακρυλαμίδιο είναι παρόν σε ένα ευρύ φάσμα καθημερινών τροφίμων, αυτή η ανησυχία για την υγεία ισχύει για όλους τους καταναλωτές, αλλά τα παιδιά είναι οι πιο εκτεθειμένες ηλικιακές ομάδες με βάση το σωματικό τους βάρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ