Τα 3 σενάρια της εργασιακής εφεδρείας - Αποφάσεις σε νέο υπουργικό την Κυριακή - iefimerida.gr

Τα 3 σενάρια της εργασιακής εφεδρείας - Αποφάσεις σε νέο υπουργικό την Κυριακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέο υπουργικό συμβούλιο την Κυριάκη παρέπεμψε η κυβέρνηση τις τελικές της αποφάσεις για την εργασιακή εφεδρεία. Θα έχουν προηγηθεί αφενός οι επαφές του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με την Τρόικα και αφετέρου νέος κύκλος διαβουλεύσεων μεταξύ των συναρμοδίων υπουργών προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τόπος συννενόησης για το θέμα.Ενόψει των δύο αυτών εξελίξεων, όλα τα ζητήματα είναι ανοικτά. Αν και αρχικά θεωρείται ότι ο αριθμός των 30.000 που έχει αποφασιστεί ήδη να τεθούν σε εφεδρεία δεν θα αλλάξει κανείς δεν γνωρίζει ποιοί και κυρίως πως θα ενταχθούν σε αυτόν.

Σύμφωνα με τις πρώτες αδιασταύρωτες πληροφορίες από τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου τα τρία επικρατέστερα σενάρια είναι:

  • το να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία κατά προτεραιότητα όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη
  • το να τεθούν σε εφεδρεία όσοι έχουν προσληφθεί από το 2000 και μετά, χωρίς τη διαδικασία του ΑΣΕΠ
  • απολύσεις εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και του στενού δημόσιου τομέα με εξπρές καταργήσεις οργανικών θέσεων.

Ειδικά όμως για το τελευταίο σενάριο το βασικότερο πρόβλημα είναι το μεγάλο ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί στους απολυόμενους.

Επίσης, στο υπουργικό Συμβούλιο της Κυριακής θα συζητηθεί και το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012 τον οποίο, ως γνωστόν, θέλει να ψηφίσει φέτος η κυβέρνηση μέσα στον Οκτώβριο, αντί για τα Χριστούγεννα που παραδοσιακά εγκρίνεται από το Κοινοβούλιο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ