Το εστιατόριό του στην Κέρκυρα βραβεύτηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015, ως το καλύτερο στη χώρα.
Μετά το Michelin που κέρδισε το Botrini’s στο Χαλάνδρι για δεύτερη χρονιά, ήρθε και η βράβευση του εστιατορίου του Etrusco στην Κέρκυρα.
Το Etrusco στην Κέρκυρα:
Και το Botrini's στο Χαλάνδρι:
Ο δαιμόνιος σεφ, που έγινε διάσημος στο πανελλήνιο γιατί «δολοφονούσε» βρώμικα και φαλιρισμένα μαγαζιά στο σόου «Εφιάλτης στην Κουζίνα», έχει πλέον δραστηριότητες από το Ντουμπάι ως τη Μύκονο.
Ο Εκτορας από την Τοσκάνη
Ο Έκτορας πέρασε τα παιδικά του χρόνια ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Τοσκάνη, γράφει το Αθηνόραμα. Στο κερκυραϊκό του «μισό» πήγαινε σχολείο με τα πόδια κι ένιωθε τις εποχές ( τότε ήταν ακόμη διακριτές ). Το καλοκαίρι μύριζες το ροδάκινο από μακριά, μαζί με τα παιδιά της γειτονιάς πήγαιναν και τα έκλεβαν και… τους κυνηγούσαν να τους δείρουν.
Ήταν συνέχεια ξυπόλητος. Του έκανε εντύπωση που η μυρωδιά της θάλασσας, το ιώδιο, έφτανε μέχρι το σπίτι του τα βράδια. Το καλύτερό του ήταν όταν τον έπαιρναν η μάνα και η θεία του και πήγαιναν απογευματινή βόλτα στην πόλη. Κάθονταν στου «Μπούζη», που έφτιαχνε φοβερή μόκα αλά παλαιά, ένα παγωτό από καφέ, βανίλια και κρέμα σαντιγί.
«Σου έκανε μια τρύπα στη μέση με ένα τεράστιο κουτάλι, έριχνε νες καφέ και το ανακάτευες», περιγράφει ο ίδιος. Από εκείνη την ανάμνηση γεννήθηκε ένα pre-dessert στο «Εtrusco»: η «παραλλαγή σε μια μόκα αλά παλαιά».
Στο σπίτι έτρωγαν καλαμάρια στη σχάρα με το μελάνι τους, οβριές με αβγά πάνω σε φέτες ψωμί τηγανισμένο με σκόρδο, μπακαλιάρο μπιάνκο. Ο γείτονάς τους, ο μπαρμπα-Νίκος ο ψαράς, «Καρτούτσος» ήταν το παρατσούκλι του, τους έφερνε κοκκινοσκορπιούς μπουρδέτο. Πήγαιναν με τον πατέρα του για σπαράγγια, για μανιτάρια και για κυνήγι. Γύριζαν με μπεκάτσες και η μάνα του τις έκανε με χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Την Κυριακή ( γιατί τότε πήγαιναν σχολείο και το Σάββατο ) τον ξυπνούσαν οι μυρωδιές της κουζίνας. Έτσι μεγάλωσε, όπως γράφει το Αθηνόραμα.
Ο Μποτρίνι με τον πατέρα του στο εστιατόριο της Κέρκυρας:
Ενα απίστευτο βιογραφικό
Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.
Γνωρίζει 5 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στο σεφ και πατέρα του Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο.
Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.
Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 Αστέρια της Michelin στο Μονακό/Γαλλία για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».
Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δε σταμάτησε εκεί αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση. Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009 έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του, Martin Berasategui.
Η φήμη του έφτασε σε γνωστή αραβική πολυεθνική εταιρία, η οποία τον προσέγγισε πριν από ενάμιση μήνα, προκειμένου να συνεργαστεί μαζί του.
«Η πρόταση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και έτσι τέλη Νοεμβρίου ανοίγω στο Ντουμπάι το πρώτο ελληνικό εστιατόριο με τίτλο Eat Greek», λέει ο Έκτορας Μποτρίνι, καταλήγοντας: «Είναι ένα δικό μου στοίχημα, προκειμένου η ελληνική κουζίνα να γίνει γνωστή και στον αραβικό κόσμο».