Μπορεί αυτό το 8χρονο αγοράκι να μη σας θυμίζει πλέον κάτι, ωστόσο σε βρεφική ηλικία έγινε διάσημο ως «success kid», χάρη στη χαρακτηριστική φωτογραφία του που κυκλοφορεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή meme του διαδικτύου. Τώρα, ο μικρός Σαμ χρησιμοποιεί τη φήμη του για να βοηθήσει τον πατέρα του.
Η διάσημη φωτογραφία που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο, συνοδευόμενη με μηνύματα επιτυχίας, τραβήχτηκε όταν ο Σαμ Γκρίνερ από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα ήταν μόλις 11 μηνών και ετοιμαζόταν να βάλει στο στόμα του την άμμο που κρατούσε.
Ομως, από τη στιγμή που η φωτογραφία ανέβηκε στο Flickr το 2007, το παγκόσμιο κοινό πραγματικά ξετρελάθηκε και το 2010 ο Σαμ έγινε το «success kid», το διασημότερο στιγμιότυπο του διαδικτύου, με το πρόσωπό του να εμφανίζεται σε διαφημίσεις, μπλουζάκια και αφίσες.
Τώρα, ο Σαμ εξαργυρώνει τη φήμη του με σκοπό να βοηθήσει τον πατέρα του που χρειάζεται μεταμόσχευση στα νεφρά. Η μητέρα του Σαμ, Λέινι Γκρίνερ (που τράβηξε και τη φωτογραφία), δημιούργησε έναν διαδικτυακό έρανο στο GoFundMe με στόχο τα 75.000 δολάρια που ο σύζυγός της Τζάστιν (και πατέρας του Σαμ) χρειάζεται για τη μεταμόσχευση νεφρού και τις θεραπείες.
«Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να επιτύχουμε τον στόχο μας, έτσι ο Τζάστιν να μπορέσει να κάνει τις προ-θεραπείες και τη μεταμόσχευση που χρειάζεται. Η μητέρα του πέθανε από την ασθένεια αυτή, παρακαλώ βοηθήστε μας να γράψουμε μια διαφορετική ιστορία για τον Τζάστιν και τον γιο του, τον Σαμ».
Από το απόγευμα της Τρίτης η σελίδα είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 38.000 δολάρια. Αν και η Λέινι αποφάσισε αρχικά να μη χρησιμοποιήσει τη φήμη του «sucess kid» για να βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων, τελικά εκείνη και ο γιος της αποφάσισαν πως θα ήταν καλύτερα προκειμένου να σώσουν τον μπαμπά του.
Ο 39χρονος Τζάστιν ανακάλυψε ότι τα νεφρά του καταρρέουν λίγο πριν από τη γέννηση του γιου τους και ξοδεύει τώρα περίπου τέσσερις ώρες την ημέρα, τρεις ημέρες την εβδομάδα, σε αιμοκάθαρση. Δεν είναι σε θέση να εργαστεί και είναι συνέχεια εξαντλημένος. Όσο περισσότερο είναι στην αιμοκάθαρση, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να αναπτύξει επιπλοκές. «Έξι χρόνια στην αιμοκάθαρση είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και τον εξαντλεί» εξηγεί η Λέινι μιλώντας στο ABC Νews.
Υπάρχουν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι στην αναμονή για μεταμόσχευση νεφρού στις ΗΠΑ, καθώς από τις 29.531 μεταμοσχεύσεις νεφρού που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, οι 23.715 ήταν από ζώντες δότες, σύμφωνα με το δίκτυο προμήθειας και μεταμόσχευσης οργάνων.