Πάει μαζί με την παρέλαση.
Υλικά
- 2-3 κομμάτια μπακαλιάρο χωρίς την αρμύρα του
- 3 χοντρά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Λίγο μαϊντανό
- 2 φύλλα δάφνης
- Ντοματάκια μικρά, κομμένα στα δύο
- Μπόλικο ελαιόλαδο
- Λίγο δενδρολίβανο και θυμάρι σε κλαδάκι
- 1 κιλό πατάτες φούρνου
Εκτέλεση
- Ξέρετε ότι για να ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο απαιτούνται 36 ώρες.
- Βάλτε τα κομμάτια σε νερό μπόλικο και αλλάξτε το νερό 2-3 φορές μέσα στην ημέρα
- Σε ένα ταψί γυάλινο τοποθετήστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τον μαϊντανό, το λάδι
- Ανακατέψτε τα πολύ καλά για να πάρουν όλα τα υλικά τα αρώματα
- Ανάμεσά τους τοποθετήστε τον μπακαλιάρο με το δέρμα προς τον πάτο
- Ρίξτε τα ντοματάκια ανάμεσα στα υλικά και αλατίστε ελαφρά μόνο τις πατατούλες
- Βάλτε στους 240 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο
- Γυρίστε καμιά φορά τις πατατούλες, να πάρουν λάδι και αρώματα
- Σε 50 λεπτά είναι έτοιμο!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο