Αρκεί να είστε αποφασισμένοι να βάλετε λίγο βούτυρο.
Είναι οι καλύτερες πατάτες φούρνου που τρώγονται χωρίς κρέας ή κοτόπουλο, απαραίτητα. Λίγα, εκλεκτά υλικά και αρκετό βουτυράκι.
Υλικά
- Πατάτες για φούρνο
- Δύο κουταλιές βούτυρο
- Ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγο θυμάρι
- Λίγο δενδρολίβανο
- Λίγο νεράκι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε χοντρά κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλες
- Αλλιώς, ολόκληρες
- Βυθίστε τις σε καυτό νερό και βράστε τις για 10 λεπτά
- Αφήστε το νερό στην άκρη για να βάλετε λίγο στο πυρέξ, αργότερα
- Αφήστε τις να κρυώσουν για 3 λεπτά
- Πάρτε ένα πυρέξ, βουτυρώστε το και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο
- Τοποθετήστε τις πατάτες, ρίξτε άλλο λίγο βούτυρο και λάδι από πάνω
- Λίγο από το νεράκι, μην τις πνίξετε
- Βάλτε το πυρέξ σε ζεστό φούρνο για 30 λεπτά
- Ετοιμάστε μια σάλτσα που θα κάνει τις πατάτες σας εξαιρετικές:
- Σκόρδο κομμένο, δάφνη, θυμάρι, δενδρολίβανο, ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και ανακατεύετε
- Στη 1/2 ώρα που ψήνονται οι πατατούλες προσθέτετε τη σάλτσα
- Αφήστε να ψηθεί ακόμη 40-50 λεπτά
- Ρίξτε μια ματιά κάπου κάπου, μην τυχόν και καεί
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο