Είναι το πλέον αναγνωρισμένο διεθνώς προϊόν της Μεσογείου. Αραβικής καταγωγής, κέρδισε πρόσφατα και τις ελληνικές καρδιές μας. Καταναλώστε απεριόριστα.
Ξέρετε τι σημαίνει για την καρδιά, την υπέρταση, την όρεξη, το στομάχι, την υγεία να τρώτε ρεβύθια, ταχίνι, σκόρδο και λεμόνι σε ένα πιάτο;
Είναι πιο νόστιμο από τη φάβα και πιο ωφέλιμο από την ταραμοσαλάτα.
Υλικά
- 2 φλυτζανια τσαγιού ρεβίθια βρασμένα
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
- 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 5 κουταλιές σούπας ταχίνι (ακατέργαστο, σκούρο κατά προτίμηση)
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
- αλάτι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα σε μπόλικο νερό
- Τα βράζουμε σε χύτρα για 40 λεπτά
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν
- Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το λεμόνι
- Προσθέτουμε το ταχίνι, το σκόρδο, την πάπρικα
- Τα πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να έχουμε μια παχιά κρέμα.
- Βάζουμε αλάτι, ίσως κι άλλο λεμόνι
- Τα χτυπάμε καλά.
Φάτε παντού και με όλα!
Αφήστε λίγα ρεβύθια μέσα στο πιάτο, κάνει ένα ολοκληρωμένο φαγητό.
Κάντε «παπάδες» με το χούμους σας. Φάτε το για πρωινό, όσοι θέλετε να είστε πραγματικά fit.
Κάντε το μεσημεριανό, για να μη φουσκώνετε ποτέ.
Βάλτε το κεντρικά στο τραπέζι, με ελαιόλαδο και πάπρικα.
Φάτε το με κράκερ σαν ντιπ.
Βάλτε το σαν σάλτσα σε ένα μη βρώμικο σάντουιτς. Αντε, και σε ένα βρώμικο!