Σε ερώτηση που έκανε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά την ακρόασή στο ευρωκοινοβούλιο για το χρηματοδοτικό κενό, η απάντηση προκάλεσε αίσθηση.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ της απάντησε ότι δεν γνωρίζει πώς αυτό θα καλυφθεί τον Μάρτιο.
«Η δόση θα δοθεί τον Απρίλιο μετά απο αξιολόγηση των "Θεσμών"(ΕΕ - ΕΚΤ και ΔΝΤ)» είπε.
Για το ζήτημα προληπτικής γραμμής στήριξης για την χρηματοδότηση της Ελλάδας απάντησε ότι αυτή υπάρχει στο "τραπέζι" των συζητήσεων , αλλά συνεπάγεται την δυνατότητα της χώρας να βγεί στις αγορές κάτι που αυτή την στιγμή δεν φαίνεται εφικτό.
Υπενθύμισε οτι η ΕΚΤ αρνήθηκε την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων και απο το πλαίσιο που περιέγραψε προκύπτει ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στην ανάγκη ενός νέου δανείου στο τέλος της Άνοιξης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Απαντώντας επίσης στην κ. Καϊλή είπε οτι οτι το «πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 δεν σημαίνει ότι θα είναι πιο χαλαρό, αλλά το δέον».
Για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα είπε ότι αυτές θέλουν χρόνο για να έχουν αποτέλεσμα και στο μεταξύ ο προϋπολογισμός πρέπει να εφαρμοσθεί, οι μεταρρυθμίσεις να συνεχισθούν.
«Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα ήταν ένας σαφές μήνυμα από τους Έλληνες ψηφοφόρους. Αλλά στην Ευρωζώνη πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη 19 κυβερνήσεις, 19 εκλογικά αποτελέσματα και 19 εθνικά κοινοβούλια. Μπορεί να μην το θεωρείτε δημοκρατικό, αλλά εγώ το θεωρώ. Πρέπει να λαμβάνουμε μια κοινή απόφαση που να σέβεται το εκλογικό αποτέλεσμα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη», υπογράμμισε ο κ. Ντάισελμπλουμ ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία μέσω της υποτίμησης του νομίσματος απάντησε χαρακτηριστικά:
«Αν η υποτίμηση του νομίσματος ήταν μια τόσο επιτυχημένη πολιτική, τότε η Ζιμπάμπουε θα ήταν μια πολύ πλούσια χώρα».