Η απλότητα και η νοστιμιά σε όλο της το μεγαλείο.
Χρειάζεστε απλά πράγματα για να κάνετε αυτή τη συνταγή. Φρέσκα, χωριάτικα αυγιά, φρέσκα αρωματικά βότανα, ποιοτικό ελαιόλαδο.
Υλικά
- 5 αυγά
- 1 ματσάκι αρωματικά βότανα (μαϊντανό, ελάχιστη φρέσκα ρίγανη, σχοινόπρασο)
- Ελαιόλαδο
- 1 μύτη του κουταλιού βούτυρο
Εκτέλεση
- Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε τα βότανα ψιλοκομμένα με ψαλίδι κουζίνας
- Σε ένα τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο και τη μύτη από βούτυρο για να νοστιμίσει
- Ρίξετε το μείγμα στο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά
- Ανακατέψτε γυρίζοντας απαλά το μείγμα
- Συνεχίστε παίρνοντας τις άκρες και φέρνοντάς τες προς το κέντρο
- Οταν φτάσουν στο επιθυμητό ψήσιμο βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
- Τυλίξτε με μια σπάτουλα την ομελέτα και σπρώξτε την απαλά στο πιάτο
Εγώ προτιμώ το απαλό ψήσιμο, με την ομελέτα να είναι υγρή, γεμάτη αρώματα και ζωμούς.
Υπάρχει όμως και η ομελέτα η καλοψημένη -Ο,τι αγαπάτε!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο