To Channel 4 τιμά τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών κάνοντας μια αναδρομή όχι στα... ντυσίματά του, αλλά στις πιο πετυχημένες του ατάκες.
«Εκλέχθηκε για να διαπραγματευθεί το διεθνές σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Αλλά ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είναι διάσημος για τον τρόπο που μιλά για την οικονομία», γράφει και παραθέτει τις καλύτερες ατάκες του Ελληνα υπουργού.
Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα αποσπάσματα ομιλιών του Βαρουφάκη σύμφωνα με το Channel 4:
Καλλιέργεια
Αν η ιστορία ήταν δημοκρατική με τον τρόπο της, τότε δεν θα είχε γίνει γεωργική και βιομηχανική επανάσταση. Και τα δύο άλματα στο μέλλον, προέκυψαν από τις αφόρητα επώδυνες κρίσεις που έκαναν τους περισσότερους ανθρώπους να θέλουν να γυρίσουν στο παρελθόν.
Hotel California
Η Ελλάδα έχει απολύτως και αμετακλήτως δεσμευθεί να μείνει στην Ευρωζώνη. Το πρόβλημα είναι ότι με το που μπαίνει κανείς ακολουθεί την πορεία του Eagles στο Hotel California: Μπορείς να δείτε τι συμβαίνει απέξω, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να φύγετε.
Αναμέτρηση στην Αγρια Δύση
Οι δημοσιογράφοι αγαπούν να σκιαγραφούν την κατάσταση ως ένα είδος αναμέτρησης στην Αγρια Δύση. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι έτσι. Αυτό που έχουμε εδώ είναι διαφορετικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με ένα κοινό στόχο.
Επείγον
Η επείγουσα ανάγκη είναι η ουσία αυτή τη στιγμή. Είμαστε ίσως η κυβέρνηση που έχει το λιγότερο χρόνο και ελευθερία κινήσεων σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση που εκλέχθηκε ποτέ από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Ακρίδα V/S μερμήγκι
Ο Αίσωπος είχε πει την περίφημη παραβολή του μερμηγκιού που είχε εξασφαλίσει το φαγητό του για το χειμώνα σε αντίθεση με την ακρίδα που δεν είχε κάνει κάτι αντίστοιχο. Ακρίδες από διάφορες χώρες της Ευρωζώνης και όχι μόνο προκάλεσαν αυτή την κρίση. Αλλά τώρα τα μερμήγκια στη Γερμανία και την Ελλάδα πληρώνουν για αυτό.
Ελληνες και Γερμανοί
Για να κατανοήσουμε την κρίση του ερυώ πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχουν «Γερμανοί» και «Ελληνες».
Ο θάνατος του φωτός
Η ελληνική δημοκρατία σήμερα επέλεξε να σταματήσει να προχωράει στο σκοτάδι. Η ελληνική δημοκρατία αποφάσισε να πάει ενάντια στο ετοιμοθάνατο φως
Απομυζώντας της ενέργεια
Θα καταστρέψουμε τη βάση πάνω στην οποία έχτιζαν δεκαετίες επί δεκαετίες ένα σύστημα το οποίο απομυζούσε την ενέργεια και την οικονομική δύναμη από όλους τους άλλους στην κοινωνία.
Τιτανικός
Η Ευρωζώνη μοιάζει με ποταμόπλοιο που ξεκίνησε το ταξίδι της στον Ωκεανό το 2000. Η πρώτη καταιγίδα την χτύπησε το 2008, όταν άρχισαν να δημιουργούνται σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα. Αρχισε να βάζει νερά. Και φυσικά οι άνθρωποι τρίτης κατηγορίας, όπως στον Τιτανικό, άρχισαν να αισθάνονται τις επιπτώσεις του πνιγμού.
Συνοχή
Το σύνολο της Ευρώπης πρόκειται να ενωθεί και να κάνει τη δουλεία της.