Χρηματιστήριο: Εκρηκτική άνοδος 7,98% λόγω... Κομισιόν - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Εκρηκτική άνοδος 7,98% λόγω... Κομισιόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μία πραγματική εκτόξευση μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά(!), από τις 14.30 έως τις 14.50, ο Γενικός Δείκτης από το +2% που κινούνταν από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης έφτασε να ενισχύεται κατά +6%, με θεαματική αύξηση του τζίρου των συναλλαγών.

Τι συνέβη και επηρέασε την αγορά; Η πρόταση 4 σημείων της Κομισιόν για συμφωνία με την Ελλάδα, που διέρρευσε γύωρ στις 14.15 και την οποία μάλιστα δημοσίευσαν μεγάλα και έγκυρα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο. Βασικό σημείο της φερόμενης ως πρότασης της Κομισιόν είναι η παράταση του προγράμματος για τη χώρα μας κατά ένα εξάμηνο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο κινούνταν σταθερά ανοδικά, μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση, αλλά στα επίπεδα λίγο πάνω ή λίγο κάτω του +2%, και με περιορισμένο όγκο συναλλαγών. Μετά τις 14.30, όμως, και τη διαρροή της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, άρχισε να πηγαίνει... σφαίρα, με αποτέλεσμα στις 14.51 ο Δείκτης να «πετάει», ενισχυόμενος κατά +6,40%! Στις 16.05 σημείωνε άνοδο της τάξεως του 8,05%, με... οδηγούς τις τράπεζες και τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, και με ιδιαίτερα αυξημένο τζίρο.

Τελικά, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 826,31 μονάδες, με άνοδο +7,98% και τζίρο 139 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω αυτής της πρότασης της Κομισιόν, η οποία ουσιαστικά προδιαγράφει μια συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές. Οι τράπεζες ενισχύθηκαν, όπως άλλωστε και η πλειονότητα των μετοχών του ταμπλό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο Οικονομία Βαρουφάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ