Τρόικα: «Πέστε μας πόσους ακριβώς θα βάλετε σε εργασιακή εφεδρεία» - iefimerida.gr

Τρόικα: «Πέστε μας πόσους ακριβώς θα βάλετε σε εργασιακή εφεδρεία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διορία ολίγων ημερών - μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου - θα δώσει η Τρόικα στην κυβέρνηση προκειμένου να της πει με στοιχεία πόσοι ακριβώς εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα μπουν σε εργασιακή εφεδρεία και κατόπιν θα απολυθούν, αν δεν μεταταχθούν σε άλλη θέση.

Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που η Τρόικα επανέλθει τη Δευτέρα στην Αθήνα για να συνεχίσει την αξιολόγηση και να εγκρίνει τελικά την εκταμίευση της 6ης δόσης προς τη χώρα μας.

Γι' αυτό το σκοπό, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα ταχύτητας για να διευκρινίσουν, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των 151 φορέων που ανακοινώθηκαν προχτες, τον ακριβή αριθμό τω δημοσίων υπαλλήλων που μπορούν να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα αμοίβονται με το 60% του βασικού μισθού για όσο διάστημα βρίσκονται στην εφεδρεία.

Πάντως παράγοντες του υπουργείο παραδέχονται ότι η προθεσμία που έχει δοθεί στις διοικήσεις των 151 φορέων και οργανισμών για να καταθέσουν τις προτάσεις τους (26 Σεπτεμβρίου) είναι πιεστική και ίσως κάποιοι διοικητές να ζητήσουν παράταση, περιπλέκοντας τα πράγματα.

Πάντως, η πρόθεση της κυβέρνησης για άμεση προώθηση της εργασιακής εφεδρείας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά τους δήμους της χώρας έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των εργζομένων.

Το πρωί, οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με αξιωματούχους του υπουργείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ