Αγωνιώδεις διαβουλεύσεις Παπανδρέου εν όψει εξελίξεων - iefimerida.gr

Αγωνιώδεις διαβουλεύσεις Παπανδρέου εν όψει εξελίξεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής θα γίνει αύριο, τρεις ωρες πριν την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολα Σαρκοζί.

Στην συνεδρίασή με την συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου και κορυφαίων υπουργών θα συζητηθούν όλες οι ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας και αναμένονται σημαντικές απόφάσεις.

Σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή έγινε μια δραματική σύσκεψη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη τον επικεφαλής του ΣΟΕ Γιώργο Ζαννιά, τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Βασίλη Ράπανο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Γιώργο Ταμβακάκη.

Η σύσκεψη κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του ορυμαγδού δηλώσεων εις βάρος της Ελλάδας από ευρωπαίους αξιωματούχους και δη Γερμανών αλλά και Γάλλων που προκαλούν πανικό εντός και εκτός της χώρας μας .. Εκτιμήθηκε ότι όλη αυτή η σεναριολογία και οι δηλώσεις εκπορεύονται από την ανησυχία ισχυρών κρατών-μελών της ΕΕ (Γερμανία-Γαλλία) που αντιμετωπίζουν σημαντικά εσωτερικά προβλήματα.

Η μεν Γερμανία λόγω αντικρουόμενων απόψεων στον κυβερνητικό συνασπισμό η δε Γαλλία επειδή φοβάται αρνητική αξιολόγηση των τραπεζών της το επόμενο διάστημα. Το παζλ της καταστροφολογίας συμπληρώνεται από την εικόνα που έχει περάσει στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι με το πακέτο βοηθείας προς την Ελλάδα θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι πολίτες της ευρωζώνης κάτι που «δεν ισχύει» όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί παράγοντες.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκε επίσης η πορεία του PSI για το οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει συμπληρωθεί το 90% αλλά φτάσαμε μόνο στο 85%, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό. Ωστόσο αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν με νόημα: «Όταν θα ολοκληρωθούν οι διεργασίες θα ενημερωθείτε. Μέχρι τότε, μην ακούτε κανέναν...». Η σύσκεψη είχε επίσης είχε προετοιμαστικό χαρακτήρα, ενόψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης που θα έχει ο Πρωθυπουργός με Μέρκελ-Σαρκοζί. Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος θα παραβρεθεί στη σύνοδο του Eco/Finn την Παρασκευή το βράδυ στην Πολωνία όπου θα συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθυ Γκάιτνερ.

Η έκτακτη σύσκεψη προκάλεσε πανικό στην αγορά και σε κυβερνητικά στελέχη ενώ φούντωσαν οι φημολογίες ακόμη και για «κούρεμα 50% των ελληνικών ομολόγων απόψε! Τον πανικό και την παραφιλολογία επέτεινε η πλήρης συσκότιση των αρμόδιων επί της ενημέρωσης κυβερνητικών στελεχών. Ο μεν κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος υποστήριζε ότι έμαθε τα περί σύσκεψης από τους δημοσιογράφους, ενώ άγνοια δήλωνε και ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου Γιώργος Ελενόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ