Εδωσαν τα χέρια για κοινή εκλογική κάθοδο Δράση και Ποτάμι - iefimerida.gr

Εδωσαν τα χέρια για κοινή εκλογική κάθοδο Δράση και Ποτάμι

EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη θα στηρίξει η Δράση στις επερχόμενες εκλογές, σύμφωνα με την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος.

Επειτα από εισήγηση του προέδρου, Θεόδωρου Σκυλακάκη, η Δράση θα συμπορευθεί με το Ποτάμι, ενώ, η απόφαση θα επικυρωθεί και τυπικά την Τρίτη.

«Το «Ποτάμι» είναι χώρος προγραμματικά και πολιτικά συγγενής στις βασικές του θέσεις και στην συνολική του στάση, καθώς, όπως και η Δράση από την ίδρυσή της, έχει ως συστατική του αποστολή, με πολίτες από διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές καταβολές, να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα προκειμένου να αποκτήσει προοπτική ανάπτυξης και να κατορθώσει να συμπλεύσει με τις υπόλοιπες χώρες μέλη της Ε.Ε. στην πορεία για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ταυτόχρονα έχουμε και οι δύο πολιτικοί οργανισμοί ορίσει ως καθήκον να απαλλάξουμε την χώρα από το σάπιο πελατειακό σύστημα που ευθύνεται για την πρωτοφανή κρίση, θεσμική, κοινωνική και οικονομική που βιώνει η Ελλάδα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δράσης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το στέλεχος της Δράσης, Αγης Βερούτης, γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε χαρακτηριστικά

«Φίλοι,

Σήμερα συμμετείχα στην τελευταία μου συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης, όπου συναποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα η πολιτική στήριξη του Ποταμιού, με συμμετοχή κάποιων υποψηφίων της Δράσης στο ψηφοδέλτιό του.
Δεν θέλησα η τελευταία αυτή συμμετοχή μου να σημαδευτεί από την έκφραση οποιασδήποτε παρεξηγήσιμης διαφωνίας, και πιστεύω ότι έπραξα ορθώς.
Η ψυχή μου είναι στη φιλελεύθερη Δράση, στο μεταρρυθμιστικό λόγο της και τις προτάσεις της για λιγότερους φόρους και αποτελεσματικότερο κράτος. Όμως η λογική μου υπαγορεύει στην κρίσιμη αυτή φάση για τη χώρα να μην ακολουθήσω.
Εύχομαι καλή επιτυχία στους φίλους μου τόσο στη Δράση όσο και στο Ποτάμι, και ειδικά στο Θόδωρο Σκυλακάκη.
Καλή τύχη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ