Παραιτείται ο Γιούνκερ από το Eurogroup - iefimerida.gr

Παραιτείται ο Γιούνκερ από το Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή του από την προεδρία του eurogroup σκέφτεται να ανακοινώσει επισήμως ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με πηγές από το Μεγάλο Δουκάτο ο κ. Γιούνκερ θα επικαλεσθεί επισήμως την επιθυμία του να ασχοληθεί με τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, ενώ πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως ο κ. Γιούνκερ αποφάσισε να αποσυρθεί, ώστε να αναλάβει τα καθήκοντά του ένας Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Γιούνκερ Σταρκ από το διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ και εν μέσω κορύφωσης της κρίσης στην ευρωζώνη, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την εφημερίδα "La Voix" του Λουξεμβούργου καθώς και από την γερμανική έκδοση των «Financial Times» ο κ. Γιούνκερ "δεν θέλει να συνδέσει το όνομά του με την κρίση της ευρωζώνης".

Σόιμπλε ο αντικαταστάτης

Όπως και να 'χει πάντως η θητεία του κ. Γιούνκερ λήγει τον ερχόμενο Ιανουάριο και το περιοδικό Focus ψάχνει από τώρα τον αντικαταστάτη του. Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι το φαβορί για τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup τον Ιανουάριο του 2012.

"Όταν ακούγονται ονόματα, τις περισσότερες φορές ακούγεται το όνομα του Γερμανού Σόιμπλε. Αν το θέλει, θα γίνει" αναφέρουν οι διπλωμάτες στο Focus, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο.

"Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι σίγουρα κάποιος που είναι απολύτως κατάλληλος. Η Γερμανία πρέπει να ηγηθεί σε πολιτικό επίπεδο, αν η κουλτούρα της σταθερότητας πρέπει να επιβληθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη" δήλωσε ο Μάρκους Φέρμπερ, πρόεδρος των ευρωβουλευτών της συντηρητικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU Βαυαρίας.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ