Τσίπρας: Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Σαμαράς είναι να δυσκολέψει τη ζωή της επόμενης κυβέρνησης - iefimerida.gr

Τσίπρας: Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Σαμαράς είναι να δυσκολέψει τη ζωή της επόμενης κυβέρνησης

Εκλογές τώρα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας (EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άμεση προσφυγή στις κάλπες χωρίς κανένα περιθώριο συναίνεσης στην Κυβερνητική πολιτική ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Λαμία.

«Και αν μας ζητάνε κάποιοι συναίνεση, εμείς με τον κύριο Σαμαρά και τους συνεργούς του μόνο σε ένα πράγμα θα μπορούσαμε να συναινέσουμε: «Τίμιες, αδιάβλητες, καθαρές, εκλογές τώρα. Αποτύχατε παταγωδώς. Μη συνεχίζετε να παίρνετε την Ελλάδα στο λαιμό σας. Εκλογές τώρα, πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες. Για να εναρμονιστεί η Βουλή με τη λαϊκή θέληση».

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη στρατηγική της, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δε θα δεχτεί νέα μέτρα, ενώ κατηγόρησε κυβέρνηση και Τρόικα ότι συντονίζονται με στόχο να πλήξουν το ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Σαμαράς έχει οχυρωθεί στο Μαξίμου στην καρέκλα του και αρνείται κάθε ιδέα δημοκρατικής διεξόδου και οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μετατρέποντας τη συνταγματική διαδικασία σε διαδικασία εκτροπής επιχειρώντας να συνάψει πλειοψηφία ετερόκλητη των 180 από αυτή τη Βουλή.

Είναι έτοιμος μέσα στα συντρίμμια να υπογράψει νέα συμφωνία με τους δανειστές... το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δυσκολέψει τη ζωή της επόμενης Κυβέρνησης και σε αυτό το στόχο συντονίζεται με την Τρόικα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να τους κατονομάσει, επιτέθηκε και σε εγχώριους Τραπεζικούς παράγοντες με αφορμή τη διαρροή του email του επενδυτή της Capital group, που περιέγραφε εικόνες καταστροφής αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και εφαρμόσει το πρόγραμμα που παρουσίασαν στο Λονδίνο οι κ.κ Σταθάκης και Μηλιός:

«Αδίστακτοι, θρασείς ορισμένοι που κάθονται σε καρέκλες οικονομικής εξουσίας και έχουν το θράσος να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για να σπείρουν τον πανικό. Και δε διστάζουν για να προβοκάρουν τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν κακό στην οικονομία. Αυτά είναι τα θρασίμια, για να χρησιμοποιήσω και μια λέξη του κ. Σαμαρά».

Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να υπομονομεύει τη χώρα

«Με τον πιο ακραίο και υβριστικό τρόπο ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να υπονομεύει τη χώρα (...)ο ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφεται με μνημόνια και χάος» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία.

«Προκαλεί συνειδητά ζημιά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, την ώρα που όλοι γνωρίζουν πως διεξάγεται η πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Ο κ. Τσίπρας τρέμει ακόμα και στη σκέψη, αγωνιά μήπως τελειώσει το μνημόνιο και μπούμε στην επόμενη μέρα και κάνει ό,τι μπορεί για να το ματαιώσει» δήλωσε.

«Θέλει να ξεχάσουμε ότι οι αγορές ανατρίχιασαν από τις προτάσεις του μόλις προχθές στο Σίτι του Λονδίνου. Αλλά ο κ. Τσίπρας εν γνώσει του μίλησε έτσι στις αγορές. Για να υπονομεύσει τη διαπραγμάτευση, για να μην βγούμε από το μνημόνιο, να μην βγει η χώρα από τη δοκιμασία και να επιστρέψει στο χάος» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Αμεση ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου στη δήλωση της κ. Βούλτεψη. «Η χώρα υπονομεύεται και καταστρέφεται από μια κυβέρνηση που χορεύει στο ρυθμό των δανειστών και κλείνει τα αυτιά της στη φωνή της κοινωνίας. Να είναι σίγουροι ότι καμία επικοινωνιακή κορώνα δεν μπορεί πια να τους σώσει», ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ