Στην κυβέρνηση μετρούν και ξαναμετρούν τα «ναι» και τα «πιθανά ναι» για τη συμπλήρωση των 180 βουλευτών που απαιτείται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και αποφυγή των πρόωρων εκλογών.
Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παύει να ζητάει με κάθε ευκαιρία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και να δηλώνει πως αν ο πρωθυπουργός δεν το κάνει άμεσα, τότε η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα προκαλέσει βουλευτικές εκλογές. Ετσι, στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν στους ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και στις ΚΟ της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων τα τουλάχιστον 25 πρόσωπα που θα ψηφίσουν «ναι».
Η κυβέρνηση έχει 155 βουλευτές. Από τη ΝΔ είναι 127 και από το ΠΑΣΟΚ 28. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι τι θα πράξουν στην ψηφοφορία οι 16 Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές, οι 7 ανεξάρτητοι βουλευτές και κάποιοι από τους 13 των ΑΝΕΛ και τους 10 της ΔΗΜΑΡ.
Σύμφωνα με το «Εθνος», πηγές από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως υπάρχουν 21 επιπλέον βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, φτάνοντας τον αριθμό των «ναι» στους 176. Συγκεκριμένα, οι 12 που μάλλον θα ψηφίσουν «ναι» είναι οι Καπερνάρος, Νταβρής, Γιοβανόπουλος, Κασαπίδης, Κουράκος, Λυκούδης, Πολύδωρας, Ψαριανός, Οικονόμου και Μελάς, αλλά και οι κυρίες Μάρκου και Ιατρίδη.
Οι 5 που βρίσκονται «κοντά στο ναι» είναι οι Αηδόνης, Χαϊκάλης, Μπούκουρας, Αλεξόπουλος και η κυρία Κουντουρά.
Τέλος, υπάρχουν άλλοι τέσσερις βουλευτές που δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους. Πρόκειται για τους Μουτσινά, Δημαρά, Αβραμίδη και τον κύριο Ανδρουλάκη.
Παράλληλα, από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι υπάρχουν πρόσωπα στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ που μπορεί να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλάζοντας τα δεδομένα που υπάρχουν έως σήμερα.
Τέλος, υπενθυμίζεται πως οι κύριοι Τατσόπουλος, Βουδούρης, Παραστατίδης, Μπόλαρης, αλλά και οι κυρίες Γιαταγάνα, Μακρή και Τζάκρη έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουν κανένα πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ωστόσο, το πολιτικό θρίλερ αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι να γίνει γνωστό το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και μέχρι τότε τα «ναι» και τα «όχι» θα αλλάζουν συνεχώς ποσοστά.