Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ από ένα σποτ βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν τρεις πορνοστάρ, εντελώς γυμνές και στο οποίο εξηγούν τα θετικά του «Net Neutrality», σε ελεύθερη μετάφραση της ουδετερότητας στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για την αρχή της δικτυακής ουδετερότητας που αποτελεί απόρροια της έννοιας του ανοιχτού Διαδικτύου. Ουσιαστικά οι υπέρμαχοι της «Net Neutrality»υποστηρίζουν ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν ίση αντιμετώπιση απέναντι σε όλα τα δεδομένα στο Διαδίκτυο, να μην κάνουν διακρίσεις σχευτικά με τον χρήστη, το περιεχόμενο, την τοποθεσία, την πλατφόρμα, την εφαρμογή, τον τύπο του εξοπλισμού που επισυνάπτεται, ή τη λειτουργία της επικοινωνίας.
Το βίντεο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα Funny or Die, έγινε με αφορμή ένα ντιμπέιτ που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ αναφορικά με το «Net Neutrality» και τους περιορισμούς που κάποιοι δρομολογούν αναφορικά με το γυμνό στο Ιντερνετ και κυρίως για αυτό που έχει ακουστεί τον τελευταίο καιρό και θέλει εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης να είναι πρόθυμες να πληρώνουν site με μεγάλο εύρος βίντεο όπως το YouTube, έτσι ώστε να τα κάνουν συνδρομητικά. Σύμφωνα με όσους αντίκειται σε αυτό, αυτό θα δημιουργήσει ένα διαδίκτυο, πολλών ταχυτήτων, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στις ιστοσελίδες πορνό, που επίσης έχουν ένα μεγάλο εύρος στη ζώνη των online βίντεο.
Για τις τρεις πορνοστάρ Alex Chance, Nadia Styles και Mercedes Carrera, «τώρα το διαδίκτυο είναι σαν ένα τεράστιο όργιο που ο καθένας μπορεί να κάει σεξ με όποιον επιθυμεί. Χωρίς το “Net Neutrality”αυτό το “sex party” θα είναι μόνο για τους πλούσιους».
«Για να “αναφερθώ” στον πρόεδρο Ομπάμα (σ.σ. ο οποίος εναντιώνεται στο να διαταραχθεί η ουδετερότητα του διαδικτύου) οι φτωχοί έχουν το ίδιο δικαίωμα να παρακολουθούν πορνό με τους πλούσιους» λέει στο βίντεο η Alex Chance.
Οπως ήταν φυσικό, ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί με αφορμή το βίντεο κατηγορούν τον Ομπάμα και καλούν τους πολίτες να αντιταχθούν σε αυτό. Μάλιστα, ο γερουσιαστής του Τέξας Ted Cruz χαρακτήρισε το «Net Neutrality» ως το «Obamacare του διαδικτύου».