Υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι γνωστό ότι συνδέονται με την παχυσαρκία, δεν είναι ότι πιο υγιεινό κυκλοφορεί και σε αυτές αναφέρονται διαρκώς και εκτενώς πολλά δημοσιεύματα. Είναι αυτές που συχνά οι διατροφολόγοι τις χαρακτηρίζουν ως «απαγορευμένα» τρόφιμα. Ποιες τροφές, όμως, όχι δεν θα συνέστηνε σε κάποιον πελάτη του, αλλά δεν θα έτρωγε ποτέ ένας διατροφολόγος;
Η διατροφολόγος Κριστίν Κιρκπάτρικα μας τα αποκαλύπτει:
- Προϊόντα με μειωμένα λιπαρά
Τα τρόφιμα που υπόσχονται γεύση χωρίς λίπος εμπίπτουν στην κατηγορία «τρόφιμα που δεν έχουν νόημα». Και αυτό γιατί γιατί οι κατασκευαστές αφαιρώντας εντελώς τα λίπη, σε ορισμένες περιπτώσεις και λιπαρά που κάνουν καλό, για να τους δώσουν γεύση τους προσθέτουν ζάχαρη.
- Κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα ζώων που δεν γνωρίζουν με τι έχει τραφεί
Είναι πάρα πολύ σημαντικό, όταν πρόκειται για συσκευασμένα τρόφιμα να διαβάζει πάντα κανείς με το τι έχουν ταϊστεί τα ζώα από τα οποία προέρχεται το προϊόν. Επίσης, δεν πρέπει κανείς να παραγνωρίζει το θέμα των αντιβιοτικών τα οποία δίνονται στα ζώα και τα οποία περνούν στον ανθρώπινο οργανισμό, ο οποίος, μάλιστα, αναπτύσσει αντίσταση στα αντιβιοτικά.
- Frozen Yogurt μηχανής
Παρότι ακούγεται υγιεινό και το frozen yogurt μπορεί να φορτωθεί με λίπος και ζάχαρη και να γίνει μια βόμβα θερμίδων.
- Μπάρες δημητριακών
Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα δημητριακά βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, σε προβλήματα δυσκοιλιότητας, ακόμη και στην απώλεια βάρους. Οι φυτικές ίνες βρίσκονται σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης. Τα τελευταία χρόνια και σε μια προσπάθεια να γίνει ευκολότερη η πρόσληψή τους έχουν κυκλοφορήσει μπάρες δημητριακών, οι οποίες όμως για να είναι πιο νόστιμες έχουν εμπλουτιστεί με ζάχαρη, σοκολάτα, σιρόπια καλαμποκιού, μέλι, φοινικέλαιο ή και φρουκτόζη.
- Αρωματισμένοι καφέδες
Μελέτες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση καφέ έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μεταξύ άλλων η κατανάλωση καφέ έχει συνδεθεί με τη μείωση των καρδιακών νοσημάτων, των εγκεφαλικών επεισοδίων, του διαβήτη και των λοιμώξεων. Ομως, τελευταία λανσάρονται καφέδες με γεύσεις, και αρωματισμένα γάλατα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζαχαρούχα σιρόπια.