Τσίπρας από το Μουσείο Μπενάκη: Νομοθετικό έκτρωμα το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό - iefimerida.gr

Τσίπρας από το Μουσείο Μπενάκη: Νομοθετικό έκτρωμα το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Τσίπρας από το Μουσείο Μπενάκη: Νομοθετικό έκτρωμα το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τρικυμία» στο πολιτικό σκηνικό επιχειρεί να προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και βάζοντας στο στόχαστρό του το επίμαχο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό , εισέρχεται στο δεύτερο γύρο της θερινής σύγκρουσης με το κυβερνητικό στρατόπεδο.Στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, -και μέσω του προτζέκτορα που είχε στηθεί ειδικά για την αποψινή εκδήλωση-, το μήνυμα " Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ" εμφανιζόταν καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς στην οθόνη και στη συνέχεια κατέφθασαν τα μαγνητοσκοπημένα μηνύματα διεθνούς συμπαράστασης τόσο από την υποψήφια για την προεδρία της κομισιόν Σκα Κέλερ, όσο και από την Πορτογαλίδα ευρωβουλευτή Μαρίζα Ματίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ανέβηκε στο βήμα και αφού ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για μια κομματική πρωτοβουλία εκτόξευσε ρουκέτες κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «τερατούργημα», -το οποίο όπως είπε προετοιμάζει και κατοχυρώνει μια εθνική καταστροφή-, και κάλεσε κόμματα και φορείς να δώσουν τη μάχη «ανεξάρτητα από διαφορές και επιμέρους εκτιμήσεις, από κομματικούς υπολογισμούς και πολιτικές στρατηγικές».

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «το μαύρο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να περάσει από το θερινό τμήμα της Βουλής δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ξεπουλάει την ομορφιά, την ψυχή, τον πολιτισμό, την προοπτική της πατρίδας μας»,παραβιάζοντας το Σύνταγμα, τους νόμους, τις διεθνείς συνθήκες, και περιφρονώντας τη θέληση του ελληνικού λαού.

Στο ίδιο μήκος κύματος, δε δίστασε να εξαπολύσει πυρά και προς τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι «οι 51 κατ επιλογήν βουλευτές της πλειοψηφίας στο θερινό τμήμα της Βουλής, που δια βοής ψηφίζουν για να αποφασίσουν αν θα εφαρμοστεί ή όχι το Σύνταγμα, δεν εκπροσωπούν παρά μια ισχνή μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία».

Σφυροκοπώντας το δίδυμο των κκ Σαμαρά- Βενιζέλου ανέβασε στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, είπε πως «δεν θα διστάσουν να συρρικνώσουν τη δημοκρατία, να παραβιάσουν το Σύνταγμα, να εκφυλίσουν ακόμα και την ίδια τη κοινοβουλευτική διαδικασία», και συμπλήρωσε πως αν κάτι αντανακλά την πολιτική ποιότητα της συγκυβέρνησης του κου Σαμαρά και Βενιζέλου, είναι επίσης αυτό το νομοσχέδιο.

Εκφράζοντας μάλιστα κατηγορηματικά την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τους σταματήσει, υπογράμμισε πως «εκπροσωπούν έναν κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό εφιάλτη δίχως τέλος».

Σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε γενικό προσκλητήριο προκειμένου με κάθε νόμιμο μέσο, όπως είπε, να δώσουν τη μάχη «για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο του περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και τουριστικού trafficking στη Βουλή».

Τέλος, προανήγγειλε ότι η επερχόμενη κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, «δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συνομολογήσει τη συνέχιση της καταστροφής εν ονόματι της συνέχειας του κράτους» και έριξε προειδοποιητικές βολές σημειώνοντας πως «επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς επενδυτές. Ο καλύτερος λογαριασμός εδώ είναι ένας: Κάτω τα χέρια από τους αιγιαλούς, τις παραλίες, τις ακτές, τον πολιτισμό και τις μνήμες της Ελλάδας. Γιατί θα βρείτε μπροστά σας όχι το ΣΥΡΙΖΑ ή τα κόμματα και τους βουλευτές που διαφωνούν».

Στο... γιαλό και η αντιπολίτευση

Υπό το σκεπτικό ότι η αποψινή εκδήλωση είχε χαρακτήρα μίας απλής παράθεσης απόψεων και όχι τα «σφιχτά χαρακτηριστικά»- όπως έγινε με την πρόταση παλλαϊκού μετώπου με τη ΔΕΗ-, η Δημοκρατική Αριστερά έδωσε το «παρών» δια της βουλευτού Νίκης Φούντα και του μέλους της ΕΕ Θράσο Φωτεινό.

Το «παρών. στην εκδήλωση έδωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Νίκος Νικολόπουλος, Βασίλης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης.

Από το Ποτάμι βρέθηκαν οι Στέφανος Ψημμένος και Παύλος Ελευθεριάδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ