Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία - iefimerida.gr

Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ποδοσφαιρική τραγωδία που βίωσαν εκατομμύρια Βραζιλιάνοι φίλαθλοι στη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού για το Μουντιάλ.

Η οικοδέσποινα, η ομάδα που έχει κερδίσει τις περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη το Παγκόσμιο Κύπελλο, συνετρίβη από τους υπερηχητικούς Γερμανούς του Γιοακίμ Λεβ δεχόμενη επτά γκολ, τα πέντε στο πρώτο μισάωρο του αγώνα.

Η απώλεια του Νεϊμάρ δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί δικαιολογία για τους Βραζιλιάνους, μιας και δέχθηκαν πέντε γκολ στο πρώτο ημίωρο, τα τέσσερα από αυτά μέσα σε δέκα σχεδόν λεπτά.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με τον ίδιο ρυθμό, καθώς, η Γερμανία συνέχισε να είναι καταιγιστική και να σκοράρει άλλα δύο τέρματα.

Το γκολ της τιμής για τους Βραζιλιάνους έβαλε ο Οσκαρ στο 90' προτού ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του αγώνα και λυτρώσει τους παίκτες της Σελεσάο οι οποίοι έπεσαν στο έδαφος και άρχισαν να προσεύχονται.

Κλάματα και οδυρμοί σε όλο το στάδιο, αποδοκιμασίες και ύβρεις κατά των παικτών της Σελεσάο και στο τέλος αποθέωση για την Γερμανία.Οι φίλαθλοι στο κατάμεστο γήπεδο άρχισαν να ξεσπούν σε κλάματα ήδη από τα πρώτα 25 λεπτά του παιχνιδιού (όταν το σκορ ήταν στο 0 -3) και αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια πάγωσε όλο τον πλανήτη.

Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία | iefimerida.gr 0
Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία | iefimerida.gr 1
Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία | iefimerida.gr 2
Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία | iefimerida.gr 3
Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία | iefimerida.gr 4
Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία | iefimerida.gr 5

Και ο τιμωρημένος αρχηγός Τιάγκο Σίλβα στις κερκίδες αποσβολωμένος παρακολουθούσε τον τεράστιο Μίροσλαβ Κλόζε να γράφει ιστορία και να καταρρίπτει το ρεκόρ του Ρονάλντο με τα περισσότερα γκολ σε Μουντιάλ.

Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία | iefimerida.gr 6

Δεν ήταν λίγοι και οι φίλαθλοι που έφυγαν από το γήπεδο ήδη από το ημίχρονο, ενώ άλλοι έκαψαν επιδεικτικά την σημαία της χώρας τους.

Σε μια χώρα που το πάθος για το ποδόσφαιρο μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ακραίες καταστάσεις δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πως η βραδιά της συντριβής μπορεί να φέρει άσχημες εξελίξεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία | iefimerida.gr 7
Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία | iefimerida.gr 8
Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία | iefimerida.gr 9
Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία | iefimerida.gr 10
Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία | iefimerida.gr 11

Τα υπερηχητικά «πάντσερ» ξαναέγραψαν επτά φορές την ιστορία του ποδοσφαίρου

Κανένας άνθρωπος στον πλανήτη δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη στο παιχνίδι στο οποίο συγκρούστηκαν δύο τεράστιες ποδοσφαιρικές σχολές.

Η Βραζιλία παρά την απώλεια του Νεϊμάρ ετοιμαζόταν να μπει στο γήπεδο ώστε να «χτυπήσει» στα ίσια την πρόκριση και να έχει την ευκαιρία να κερδίσει το τρόπαιο μέσα στην έδρα της.

Ωστόσο, η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ μπήκε μέσα στο γήπεδο με υπερηχητική ταχύτητα αποφασισμένοι να γράψουν ιστορία όπως και έκαναν σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

Το σκρο άνοιξε ο Μίλερ μόλις στο 11' και τη στιγμή που όλοι περίμεναν την απάντηση της Βραζιλίας ακολούθησαν τέσσερα γκολ μέσα σε επτά λεπτά για να μείνει άφωνος όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης και όχι μόνο.

Κρόος στο 23', Κλόζε στο 26', Κρόος ξανά στο 26' και Κεντίρα στο 29' σκόρπισαν τον τρόμο στο στάδιο «Μινεϊράσο» οδηγώντας τους Βραζιλιάνους να ξεσπάσουν σε σπαραγμούς στις κερκίδες.

Τα «πάντσερ», ωστόσο, δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς, σκόραραν άλλες δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σίρλε στο 69' και 79' για να γράψει ο Οσκαρ το τελικό 1 -7 στο 90'.

Πρόσωπο της βραδιάς ο Μίροσλαβ Κλόζε, ένα παιδί από την Πολωνία, που επέλεξε να αγωνιστεί με την φανέλα της εθνικής Γερμανίας, κατηγορήθηκε για αυτή του την απόφαση, αλλά έπαιξε σε τέσσερα Μουντιάλ και έχει πλέον τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ.

Για την Βραζιλία το αποτέλεσμα είναι μια πραγματική καταστροφή, μεγαλύτερη από εκείνη του 1950, όταν και πάλι στην έδρα της η Ουρουγουάη της στερούσε τον τίτλο προκαλώντας κύμα αυτοκτονιών στη χώρα.

Ολοι περιμένουν με αγωνία πως θα αντιδράσουν τα εκατομμύρια των αγανακτισμένων πολιτών οι οποίοι στερούνται βασικά αγαθά και βλέπουν τη χώρα τους να χρεώνεται συνεχώς για να διοργανώσει όχι μόνο το Μουντιάλ που οδεύει προς το τέλος του, αλλά και τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι συνθέσεις

Γερμανία: Νόιερ – Λαμ, Χούμελς (46' Μερτεζάκερ), Μπόατενγκ, Χέβεντες – Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα (76' Ντράξλερ) – Μίλερ, Κρόος, Εζίλ – Κλόζε (58' Σίρλε)

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Ντάντε, Λουίς, Μαρσέλο – Γκουστάβο, Φερναντίνιο (46' Παουλίνιο) – Χουλκ (46΄Ραμίρες), Όσκαρ, Μπερνάρντ – Φρεντ (70' Γουίλιαν)

Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία | iefimerida.gr 12
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ