Λουκέτο σε ΕΤ-1 και ραδιοφωνικούς σταθμούς - Αναβάθμιση της ΕΤ3 - iefimerida.gr

Λουκέτο σε ΕΤ-1 και ραδιοφωνικούς σταθμούς - Αναβάθμιση της ΕΤ3

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλείνει οριστικά η ΕΤ-1 και το Cine sport, όπως επίσης και 10 από τους 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, απολύονται εκατοντάδες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, μειώνεται το τέλος που εισπράττει το κράτος για την ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ. Αυτά είναι ορισμένες μόνον από τις προβλέψεις του σχεδίου που έχει καταρτίσει ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλου για την Δημόσια τηλεόραση και παρουσίασε χθες το μεσημέρι σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Σήμερα στις 11 το πρωί σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός παρουσίασε τις προτάσεις του, αλλά δεν αναφέρθηκε στις όποιες αλλαγές προσώπων θα προκύψουν μέσα στο φθινόπωρο όταν ολοκληρωθούν οι θεσμικές αλλαγές.

Ο κ. Μόσιαλος μίλησε για το νέο ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης, ανακοίνωσε ότι τα καλύτερα προγράμματα της ΕΤ1 θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα της ΝΕΤ και της ΕΤ3. Ειδικότερα για την τελευταία επισήμανε ότι θα προσανατολιστεί ακόμη περισσότερο στον πολιτισμό και ότι θα έχει πανελλαδική εμβέλεια. Ακόμη ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει η εκπομπή των 15 από τους 20 πομπούς της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα και προανήγγειλε την αξιοποίηση όλων των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Από τα ψηφιακά κανάλια θα παραμείνει μόνο το Prisma+ το οποίο απευθύνεται σε περίπου 300.000 άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τέλος, σημείωσε ότι θα υπάρξει δραστικός περιορισμός των εργαζόμενων ορισμένου χρόνου ενώ οι αορίστου θα αξιολογηθούν αρμοδίως και θα φανεί αν θα υπάρξουν και από εκεί περικοπές.

Σε δεύτερη φάση ο κ.Μόσιαλος θα φέρει ρύθμιση για το ρόλο του ΑΠΕ το οποίο όμως δεν πρόκειται να συγχωνευθεί τελικά με την ΕΡΤ. Θα δημιουργηθεί μια επιτροπή ενώ θα υπάρξει και συνάντηση με τα αντίστοιχα κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ε.Ε. Από τις διαδικασίες αυτές θα προκύψουν δύο reports με τα συμπεράσματα, τα οποία θα φέρει ο κ. Μόσιαλος στις Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Θεσμών και Διαφάνειας μέχρι τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Στις προθέσεις του υπουργού είναι πάντως να μην θιγεί η ανεξαρτησία του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εν συνεχεία θα έρθουν ρυθμίσεις για τις Γενικές Γραμματείες και για τα ιδιωτικά ΜΜΕ, ώστε μέχρι τέλη Νοεμβρίου να έχουν περάσει τα σχετικά νομοθετήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ