Εκλογές όχι μόνο χωρίς αφίσες και ντουντούκες, αλλά και χωρίς το πατροπαράδοτο αλάτι και πιπέρι τους, τις γραφικότητες, που είχαμε συνηθίσει μετά τη μεταπολίτευση, είναι οι ευρωκλογές, καθώς έχουν φύγει εκείνοι που έδιναν στις εκλογικές αναμετρήσεις έντονο θέαμα και ακρόαμα και κυρίως μπόλικο γέλιο.
Φανταστείτε την εικόνα: δεκάδες χιλιάδες λαού να φωνάζουν στην Πανεπιστημίου το σύνθημα «Όχι τρύπες στα μακαρόνια», την ώρα που ο θρυλικός αρχηγός Μπάμπης Κωνσταντόπουλος καταγγέλλει από το μπαλκόνι την ακρίβεια με το σύνθημα «Το ταμ-ταμ της κατσαρόλας κατά της ζούγκλας των τιμών», ενώ μέλη της νεολαίας του κόμματος του τον... φιλοδωρούν με εκατοντάδες νεράντζια από το χώρο των προπυλαίων.
. Το 1977 ο αρχηγός του Κινήματος Ανθρωπιάς και Ειρήνης μετακόμισε στον όγδοο όροφο κτιρίου στην οδό Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους,προφανώς για να αποφύγει το νερατζοπόλεμο. Κι αυτό μπορεί να το κατάφερε, εκείνο όμως που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει ήταν οι οπαδοί του, που μέσα στον ενθουσιασμό τους τον σήκωσαν στα χέρια, ενώ είχε μπει στο αυτοκίνητο του, με αποτέλεσμα να διαλυθεί το όχημα και να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία με τα πόδια.Αυτό συνέβη στις εκλογές του 1974
Ο Μπάμπης ήταν πασίγνωστος στους πολιτικούς και νομικούς κύκλους, ως δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, πολιτευτής και εκδότης εφημερίδος. Ομως, η φρουρά των προεδρικού μεγάρου τα έχασε το 1990, όταν το είδε να καταφθάνει με ταξί στα παλαιά ανάκτορα για να λάβει μέρος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Επέδειξε μάλιστα μία πλαστή, όπως αποδείχθηκε, πρόσκληση κι αυτό ήταν που προκάλεσε κομφούζιο, ώσπου να διευκρινισθεί -κατόπιν ερωτήματος που ετέθη στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρακαλώ- ότι επρόκειτο για φάρσα.
Ο Μπάμπης έφυγε θυμωμένος από το προεδρικό μέγαρο κι όταν κάποιοι του είπαν ότι δεν τον ήθελε ο Ανδρέας Παπανδρέου, έσπευσε να ζητήσει το λόγο από τον πρώην πρωθυπουργό, όταν τον συνάντησε στο διάδρομο της Βουλής. «Γιατί με μισείς» τον ρώτησε, για να λάβει πληρωμένη απάντηση από τον πάντα ετοιμόλογο Ανδρέα. «Εγώ σε λατρεύω». ´Ετσι λύθηκε η παρέξήγηση.
Μία άλλη παρεξήγηση, όμως, μπορούσε να είχε δυσάρεστες εξελίξεις. Έχει σχέση με την... πλαστογράφηση μιας τροπολογίας με την οποία το υπουργείο Οικονομικών χορηγούσε δήθεν στο κόμμα του Μπάμπη οικονομική ενίσχυση δύο δισεκατομμυρίων δραχμών, ποσό τεράστιο για την εποχή εκείνη. Άγνωστο πώς το χαρτί αυτό βρέθηκε στο ντοσιέ του τότε υπουργού Γιάννη Παλαιοκρασσά, την ώρα της ψήφισης των τροπολογιών.
Λίγο πριν ο υπουργός κάνει δεκτή... την τροπολογία, θυμήθηκε ότι δεν είχε υπογράψει τέτοιο χαρτί, παρόλο που όπως είπε, η υπογραφή ήταν δική του και οι σφραγίδες κανονικές. Η Βουλή πάγωσε και ο προεδρεύων διέταξε έρευνα για να εντοπιστούν οι πλαστογράφοι. Ευτυχώς που οι παλαιοί πολιτικοί είχαν χιούμορ και η υπόθεση έκλεισε με πολλά γέλια μόλις έγινε γνωστό ότι δράστες της αθώας πλαστογραφίας, δεν ήταν άλλοι από πλακατζήδες κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Ο Μπάμπης, παρότι δημοφιλής στο κοινό, δεν πήρε ποτέ πάνω από 60-70 ψήφους κι αυτό ήταν κάτι που απέδιδε σε βία και νοθεία, γι' αυτό και μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση έκανε αίτηση ακύρωσης των εκλογών. Ήταν, βέβαια, πασίγνωστος και στους δικαστές του εκλογοδικείου.
Μόνιμος υποψήφιος, αλλά μικρότερου βεληνεκούς, ο πρόεδρος του κόμματος «Χριστοπιστία» Στάθης Πατσαντζής δεν είχε ούτε δική του εφημερίδα, ούτε τύπωνε αφίσες. Κρατούσε πάντα ένα σταυρό και ήταν ζωσμένος με ένα χαρτόνι με τα συνθήματα του κόμματος του. Στέκι του η πλατεία Συντάγματος, όπου μπορούσε να μείνει όρθιος 10 ώρες, συζητώντας με τους οπαδούς του, που παρότι εκατοντάδες χιλιάδες, όπως έλεγε, εν τούτοις στις εκλογές, πάντα εξαφανίζονταν.
Δημοφιλέστατος και ο Δημοσθένης Βεργής, ο οποίος δήλωσε συμμετοχή στις ευρωεκλογές, μετά από απαίτηση των φίλων του που μάλιστα έκαναν ρεφενέ για το παράβολο των 3.000 ευρώ. Ηγείται από το 1986 του κόμματος των Ελλήνων Οικολόγων, που δεν έχει πάρει ποτέ επιχορήγηση από τον κρατικό προυπολογισμό, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.