Δίλημμα έθεσε ο Τσίπρας: Με την Μέρκελ, ή με την Ελλάδα; - iefimerida.gr

Δίλημμα έθεσε ο Τσίπρας: Με την Μέρκελ, ή με την Ελλάδα;

Δίλημμα έθεσε ο Τσίπρας: Με την Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εχουμε την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδριάζει με ατζέντα τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου και την επικύρωση της ευρωδιακήρυξης, ενώ διατύπωσε το δίλημμα: «Με την Μέρκελ ή με την Ελλάδα, με την εκτροπή των μνημονίων ή με την ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ;».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την κριτική του κατά της κυβέρνησης και της κυρίας Μέρκελ, με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα. «Από τη μια μεριά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη είναι η Μέρκελ και ο αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς», είπε και εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι η πρώτη φορά που η Αριστερά θα νικήσει τις εκλογές. «Θα διεκδικήσουμε καλύτερη λύση για την Ελλάδα», τόνισε.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας κρίσιμης εκλογικής μάχης και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Θα επιστρατευθεί όχι μόνο η εγχώρια ολιγαρχία, αλλά ακόμη και η ευρωπαϊκή ελίτ γιατί το σχέδιό τους να προχωρήσουν στις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις», είπε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μόνο μία εξέλιξη μπορεί να το αποτρέψει και δεν είναι άλλη από τη συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι αντίπαλοί μας θα επιστρατεύσουν όλα τους τα όπλα. Το ψέμα και η συκοφαντία θα είναι οι πιο έντιμοι τρόποι. Αυτά τα όπλα δεν είναι ικανά για να μας νικήσουν. Μπορεί να κατασκευάζουν και κόμματα ακόμα, δεν έχουν όμως τη συναίνεση της κοινωνίας. Δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα. Εμείς έχουμε συμμάχους που εναντιώνονται σε προγράμματα λιτότητας, στην πολιτική που έκανε τη χώρα μας πειραματόζωο».

Σφυροκόπημα Σαμαρά- Βενιζέλου

Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο είπε ότι «πρέπει να κατεδαφίσουμε τις αυταπάτες που δημιουργούν τα ΜΜΕ περί δήθεν εξόδου από την κρίση. Αν τώρα αυτοί πάρουν ανοχή, μπορεί να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τη χώρα, γι' αυτό είναι αναγκαίο να στρίψουμε το τιμόνι, είναι δέκα και εκατό φορές πιο αναγκαίο...γιατί η συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου με τις ευλογίες της κ. Μέρκελ, θα παγιώσει το καθεστώς της δουλείας, της μετατροπής των εργαζόμενων σε φθηνή μάζα, σε εμπόρευμα στα παζάρια».

«Δεν αξίζει στο λαό μια τέτοια πολιτική ηγεσία», τόνισε ο κ. Τσίπρας φωτογραφίζοντας τη σημερινή κυβέρνηση. «Και δειλοί και ψεύτες, και ρεζιλεμένοι από τους Γερμανούς φίλους τους», έτσι χαρακτήρισε, τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο για το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων.
«Το success story έγινε αντικείμενο ειρωνείας από τα διεθνή ΜΜΕ, και έμεινε μόνο η προπαγάνδα για να μπορούν μετά να επιβάλλουν το νέο μνημόνιο που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για το «Μπαλτάκος Γκέιτ»

«Η υπόθεση Μπαλτάκου δεν εξαντλείται. Ο ίδιος δηλώνει σήμερα ότι συνομιλούσαν βάσει σχεδίου με τη ΧΑ. Ως πότε ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός θα συνεχίσει να κρύβεται με στημένα διαγγέλματα και παραμύθια αισιοδοξίας;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και προειδοποίησε: «Κύριε Σαμαρά θα απολογηθείτε γιατί μετατρέψετε το Μαξίμου σε φωλιά τής ΧΑ, γιατί γίνατε συνομιλητής ανθρώπων που όταν ακούν Δημοκρατία τραβούν το πιστόλι τους. Θα απολογηθείτε γιατί είστε απειλή για την ομαλότητα και τη σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα».

Εσωκομματικό μήνυμα

«Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος, θέλει όμως να νικήσουν;, αυτό ρωτάει ο κόσμος», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς το σώμα της ΚΕ και στέλνοντας εσωκομματικό μήνυμα, εξέφρασε την εκτίμηση πως «θα είναι πολύ μεγάλη η διαφορά που θα έχουμε από τη ΝΔ».

«Εγώ δεν έχω ανάγκη να δω τις δημοσκοπήσεις, αλλά υπάρχει αυτό το υγιές ερώτημα», επανέλαβε. «Είσαστε έτοιμοι να πάρετε στα χέρια σας τις τύχες των ανθρώπων; Ναι είμαστε έτοιμοι, σαν έτοιμοι από καιρό και αποφασισμένοι, αλλά θα πρέπει να πείσουμε και να γίνει κοινός τόπος αυτή η απάντηση για όσους ταλαντεύονται και αμφιβάλλουν», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι «Θα πρέπει αυτό τον κόσμο να τον πείσουμε, και είναι ανάγκη αυτή την απάντηση να τη δίνουμε κάθε μέρα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε πίσω, ούτε για να πάρουμε φόρα».

Από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής θα ανακοινωθούν 25-30 ονόματα από το σύνολο των 42 που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο, το οποίο θα κλείσει πιθανότατα την Τετάρτη. Κατά τη διαδικασία της Κυριακής αναμένεται να τεθούν σε ψηφοφορία οι υποψηφιότητες των κομματικών στελεχών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ