Αφιέρωμα στον ελληνικό καφέ έκανε η γνωστή εφημερίδα ABC, με αφορμή το μνημόσυνο για τα 50 χρόνια του Βασιλιά Παύλου, πριν από λίγες ημέρες στο Τατόι.
Στην Ελλάδα παραδοσιακά πίνουν καφέ. Καφέ με χαρμάνι παρόμοιο με αυτό της Τουρκίας ή του Λιβάνου, σε κάθε στιγμή της ημέρας. Οι Έλληνες συνηθίζουν να πίνουν καφέ από νωρίς το πρωί, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρα, διότι έχει ωραία γεύση και λίγη ποσότητα καφεΐνης.
Το ίδιο έκανε και η Βασίλισσα Σοφία, οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες που παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Βασιλιά Παύλου στην Ελλάδα αφού ο ελληνικός καφές είναι επίσης έθιμο πένθους. Μετά το θάνατο προσφέρεται στο σπίτι του νεκρού, καφές με παξιμάδια και κονιάκ. Το ίδιο συμβαίνει και μετά την κηδεία, αλλά και τα μνημόσυνα.
Τελευταία, βέβαια, οι Έλληνες έγιναν λάτρεις του εσπρέσο και του καπουτσίνο, ενώ το καλοκαίρι έχουν μια πολύ δημοφιλή «εφεύρεση» καφέ που ονομάζεται φραπέ. Πρόκειται για κρύο «κουνημένο» στιγμιαίο καφέ όπου μπορείς να προσθέσεις ζάχαρη και γάλα.
Για τους Έλληνες τσάι δεν υπάρχει. Το τσάι πίνεται μόνο σε περίπτωση ασθενειών (πονόλαιμο, εμετό κτλ), ενώ σαν ρόφημα πίνεται κυρίως από κυρίες και σε κάποιες οικογένειες, όπου ακολουθούν αγγλοσαξονικές παραδόσεις, συνοδεύει κέικ με φρούτα και σταφίδες. Όπως και να έχει, πάντως, ο πραγματικός βασιλιάς στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο... καφές! Μετάφραση από το e-ego