Βραδινή ένταση στη Βουλή και ένα αριθμητικό λάθος-Αντεγκλήσεις, ουρλιαχτά και φωνές για λαθροθηρία - iefimerida.gr

Βραδινή ένταση στη Βουλή και ένα αριθμητικό λάθος-Αντεγκλήσεις, ουρλιαχτά και φωνές για λαθροθηρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κλίμα μεγάλης έντασης ολοκληρώθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, με την ψήφιση των άρθρων και των τροπολογιών τις οποίες στήριξαν από κοινού βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πολλά άρθρα υπερψήφισε και η ΔΗΜΑΡ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε το άρθρο που προβλέπει την σύσταση Συνηγόρου του Αστυνομικού.
Ωστόσο , στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει κοινοβουλευτικές παρατυπίες.

Αφορμή στάθηκε η ψηφοφορία για το άρθρο 30 του νομοσχεδίου που αφορά τον συντονισμό των κλάδων ασφαλείας και διαμορφώνει την γενική διάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ.

Κατά την ψηφοφορία, το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι καταψηφίζει το συγκεκριμένο άρθρο, συντασσόμενο με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε παρών, γεγονός που διαμόρφωσε, όπως υποστήριξαν οι αντιπολιτευόμενες πτέρυγες, αρνητική πλειοψηφία.

Υπέρ του άρθρου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ.

Ο προεδρεύων του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης παρά τις έντονες διαμαρτυρίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η οποία έδινε τα δικά της αποτελέσματα, αλλά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι το άρθρο υπερψηφίστηκε με μία ψήφο διαφορά, ανακοινώνοντας στο Σώμα ότι υπέρ του άρθρου τάχθηκαν 126 βουλευτές, όσοι και οι βουλευτές της ΝΔ, έναντι 125.

Εκείνη τη στιγμή επικράτησε μεγάλη ένταση με την Αντιπολίτευση να καταγγέλλει λαθροθηρία και κυβερνητικό πραξικόπημα, ενώ στην πραγματικότητα το κλίμα πυροδοτήθηκε από ένα λάθος των υπηρεσιών.

Οι υπάλληλοι έδωσαν το χαρτί με τα νούμερα αναγράφοντας λάθος τους ανεξάρτητους βουλευτές ως 17, ενώ στην πραγματικότητα είναι 15.

Αυτό σημαίνει πως στην καταμέτρηση των ψήφων το σύνολο των κατά έβγαινε 127, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 125.
Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων προέκυπτε από το γεγονός ότι κατά την ψηφοφορία δεν υπήρχαν στην αίθουσα ούτε οι ανεξάρτητοι βουλευτές, ούτε εκείνοι της Χρυσής Αυγής, ενώ η ΔΗΜΑΡ ψήφισε παρών.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος προκάλεσε ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας η οποία μεταφέρθηκε και στους διαδρόμους της Βουλής με τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και τον προεδρεύοντα εκείνη την ώρα Χρήστο Μαρκογιαννάκη, να συνιστά «ψυχραιμία».

Εντονη ήταν και η διαμαρτυρία προς τον κύριο Μαρκογιαννάκη, του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου που αμφισβήτησε το αποτέλεσμα επιρρίπτοντας του πλήρως τις ευθύνες.
Ακολούθησε γραπτή δήλωση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, (Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Τσουκαλάς) και του Νότη Μαριά από τους ΑΝΕΛ, με την οποία καταγγέλλουν ότι:

«Η κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της ΝΔ Κύριο Μαρκογιαννάκη, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: Εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες, εκεί όπου η Δημοκρατία δεν βολεύει. Έφθασε να κάνει δεκτό άρθρο, (30) που απορρίφθηκε πανηγυρικά. Δηλαδή νοθεία στην ψηφοφορία, αναγορεύοντας «πλειοψηφία» μόνο την ΝΔ, που μόνη της ψήφισε το άρθρο, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα και κοινοβουλευτικές ομάδες».

Σημειωτέον πως όλος αυτός ο κακός χαμός προέκυψε γιατί στο άρθρο 30 προβλέπεται μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες της αστυνομικής διεύθυνσης στα Χανιά, ενώ μέχρι πρότινος η υπήρχαν ορισμένες υπουπηρεσίες και στο Ηράκλειο. Υπήρξε ακόμη η πρόταση να «σπάσει» η διεύθυνση και να είναι, ουσιαστικά, μισή στα Χανιά και μισή στο Ηράκλειο.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ