Μισεί το Ισλάμ, λατρεύει το κυνήγι και τα βίαια video games ο βομβιστής του Όσλο - iefimerida.gr

Μισεί το Ισλάμ, λατρεύει το κυνήγι και τα βίαια video games ο βομβιστής του Όσλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 32χρονος νορβηγός πολίτης Αντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ κατονομάζεται από τις αρχές ως ο δράστης της διπλής επίθεσης στο Οσλο, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 87 άτομα και είχε δεκάδες τραυματίες.

Ο 32χρονος περιγράφεται ως άτομο με ακροδεξιές εθνικιστικές θέσεις και με μίσος απέναντι στο Ισλάμ.

«Ενα άτομο με πίστη είναι ίσο σε δύναμη με 100.000 που έχουν μόνο ενδιαφέροντα», έχει μεταξύ άλλων γράψει ο δράστης στον λογαριασμό του στο Twitter και φαίνεται ότι βάλθηκε να το αποδείξει.

Η Αστυνομία είναι βέβαιη πλέον ότι ο ίδιος τοποθέτησε τη βόμβα που εξερράγη στο κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στο κυβερνητικό κτίριο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 7 και τραυματίζοντας 15.

Στη συνέχεια, ο δράστης εμφανίστηκε ντυμένος αστυνομικός στο καμπ της νεολαίας και άνοιξε πυρ κατά των ανυποψίαστων νεαρών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 από αυτούς.

Σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, ο Μπρέιβικ έχει χόμπι το κυνήγι, τα βιντεοπαιχνίδια World of Warcraft, Modern Warfare 2 και ανάμεσα στα ενδιαφέροντά του είναι η πολιτική και το χρηματιστήριο.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ