Στα άκρα οι διοικητικοί υπάλληλοι -Συνεχίζουν την απεργία και θέλουν να κρατήσουν κλειστά τα ΑΕΙ όλη την εβδομάδα - iefimerida.gr

Στα άκρα οι διοικητικοί υπάλληλοι -Συνεχίζουν την απεργία και θέλουν να κρατήσουν κλειστά τα ΑΕΙ όλη την εβδομάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η κόντρα των διοικητικών υπαλλήλων με την κυβέρνηση, καθώς οι πρώτοι αποφάσισαν δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από αύριο, Τρίτη.Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσαν θα ζητήσουν από τις Συγκλήτους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Πανεπιστημίου Αθηνών να ανασταλεί καθολικά η λειτουργία των πανεπιστημίων.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει δηλώσει ότι τα Πανεπιστήμια που είναι κλειστά θα ανοίξουν και το εξάμηνο θα σωθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς να χρειάζεται καμία επιστράτευση.

Όπως είπε, εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, από εκεί και πέρα δεν θα μπορεί να παρεμποδιστεί η ακαδημαϊκή λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Σημειώνεται ότι τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν καταρτίσει πρόγραμμα εξετάσεων και μαθημάτων προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο.

Ήδη, το Καποδιστριακό έχει ορίσει ως ημέρα έναρξης των μαθημάτων την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

Πάντως, και οι εννέα σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον εμπόδιο στην έναρξη των μαθημάτων και των εξετάσεων.

Την προηγούμενη βδομάδα το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των υπαλλήλων με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Την ίδια ώρα, σε ομηρία βρίσκονται χιλιάδες φοιτητές, λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων στα ανώτατα ιδρύματα που συνεχίζεται εδώ και δέκα εβδομάδες.

Χιλιάδες φοιτητές έχουν χάσει την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, ενώ χιλιάδες ακόμη δεν μπόρεσαν καν να εγγραφούν στα Πανεπιστήμια.
Αποτέλεσμα των απεργιών είναι και το πάγωμα κάθε διαδικασίας για μετεγγραφή από το ένα ίδρυμα στο άλλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ