Κι όμως υπάρχουν συνταξιούχοι που παίρνουν 8, 9 ακόμη και 10 συντάξεις - Ολη η έκθεση του υπουργείου Εργασίας - iefimerida.gr

Κι όμως υπάρχουν συνταξιούχοι που παίρνουν 8, 9 ακόμη και 10 συντάξεις - Ολη η έκθεση του υπουργείου Εργασίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 2.687.227 ανέρχεται ο αριθμός των συνταξιούχων βάσει των στοιχείων του Νοεμβρίου, ενώ το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.431.864 εκατ. ευρώ εκ των οποίων οι 9.414 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών. Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Νοέμβριο ανέρχεται σε 2.297.302.338,20 ευρώ ενώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις ανέρχεται στα 927, 80 ευρώ.

Από την κατανομή του πλήθους των συντάξεων ανά συνταξιούχο παρατηρείται πως δύο συνταξιούχοι λαμβάνουν δέκα συντάξεις το μήνα, τέσσερις συνταξιούχοι εννέα συντάξεις και 26 συνταξιούχοι οχτώ συντάξεις. Πιο χαμηλά στον πίνακα βρίσκονται οι 304.825 συνταξιούχοι που λαμβάνουν τρεις συντάξεις, οι 923.161 που λαμβάνουν δύο συντάξεις και οι 1.394.221 συνταξιούχοι που λαμβάνουν μία μόνο σύνταξη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση το υπουργείο προχωράει «με γρήγορους ρυθμούς σε μεγάλες και γενναίες μεταρρυθμίσεις. Προχωράμε με ένα συνεκτικό πλέγμα δράσεων, τεκμηριωμένο και ποσοτικοποιημένο, μέσα από το οποίο πετυχαίνουμε τη θωράκιση και τη θεμελίωση ενός ολοκληρωμένου ασφαλιστικού συστήματος κλείνοντας και τις τελευταίες 'τρύπες' της εισφοροδιαφυγής. Από την 1 Δεκεμβρίου 2013 εντάσσονται στο σύστημα υποβολής της μηνιαίας ΑΠΔ και οι εισφορές που αντιστοιχούν στο σύνολο των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης και των Ταμείων Πρόνοιας. Συνεπώς και στις περιπτώσεις αυτές θα ισχύουν στο σύνολό τους οι προβλεπόμενες ελεγκτικές διαδικασίες και τα συνακόλουθα μέτρα που αφορούν τις εισφο­ρές της κύριας ασφάλισης».

Δείτε την έκθεση του υπουργείου Εργασίας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ