Μία εικόνα μπορεί να πει όσα αδυνατούν να πουν χίλιες λέξεις, λέει το χιλιοειπωμένο ρητό, ειδικά δε όταν αυτή είναι προϊόν του δημιουργικού τμήματος ενός μεγάλου και με τεράστια επιρροή περιοδικού, όπως το Economist.
Έτσι, με μία αριστοτεχνική γραφιστική απεικόνιση, το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους καταφέρνει να συμπυκνώσει με απόλυτα υπαινικτικό τρόπο, σε μία μικρή επιφάνεια, την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας μέσα από τις μεγάλες επαναστάσεις, αρχής γενομένης από τη Γαλλική, η οποία πυροδότησε το πανανθρώπινο «μπάχαλο».
Από την Επανάσταση του 1848 στις φοιτητικές εξεγέρσεις του 1968 σε ΗΠΑ και Ευρώπη, και από εκεί στην πτώση της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας το 1989, φτάνουμε στο 2013 όπου η εξέγερση έχει προσλάβει πλανητικές διαστάσεις, με εστίες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.
Ευφυής σύλληψη, η οποία σχολιάζει ιδανικά την τρέχουσα επικαιρότητα, δείχνοντας τις βαθιές ρίζες της σε κοινωνικο-πολιτικές εξελίξεις αιώνων.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ιστορία. Αυτό που εμείς νομίζουμε ότι αποτελεί κενό ή τυχαιότητα δεν είναι παρά αποτέλεσμα της δικής αδυναμίας μας να παρατηρήσουμε ολοκληρωτικά το γίγνεσθαι της ανθρωπότητας και να αντιληφθούμε τους αθέατους δεσμούς των συμβάντων, όσο μικρά, τοπικά ή ασήμαντα και αν φαντάζουν.