Η θέση 17Α που συγκέντρωσε τα βλέμματα – Μάταια ταξίδεψαν οι δημοσιογράφοι στην Κούβα ψάχνοντας τον Σνόουντεν - iefimerida.gr

Η θέση 17Α που συγκέντρωσε τα βλέμματα – Μάταια ταξίδεψαν οι δημοσιογράφοι στην Κούβα ψάχνοντας τον Σνόουντεν

Η θέση 17Α που συγκέντρωσε τα βλέμματα – Μάταια ταξίδεψαν οι δημοσιογράφοι στην
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν ο πιο σίγουρος τρόπος για να κάνουν ρεπορτάζ. Τουλάχιστον αυτό έσπευσαν οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο κατόπι του Εντουαρντ Σνόουντεν. Εσπευσαν λοιπόν να κλείσουν ένα εισιτήριο στην πτήση από τη Μόσχα για Αβάνα, μόλις έμαθαν ότι ο πρώην σύμβουλος της NSA θα ταξίδευε με αυτή το πρωί της Δευτέρας. Εμειναν όμως τελικά με την ελπίδα, ρίχνοντας... δολοφονικά βλέμματα στη θέση όπου τελικά κάθισε άλλος επιβάτης.

Ολα τα μάτια ήταν στραμμένα στη στη θέση 17Α τη στιγμή που μία καμπίνα σχεδόν γεμάτη δημοσιογράφους έβαζαν τις ζώνες περιμένοντας την απογείωση της πτήσης της Aeroflot από τη Μόσχα για την Κούβα. Περίμεναν πως ο 30χρονος καταζητούμενος για κατασκοπεία θα εμφανίζονταν σε λίγο. Δεν έγινε ποτέ. Το δεύτερο χειρότερο νέο; Θα ταξίδευαν 11 ώρες και 35 λεπτά χωρίς να μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ! Η εταιρεία το έχει απαγορεύσει έπειτα από μία σειρά δυσάρεστων περιστατικών με μεθυσμένους επιβάτες.

Το συγκεκριμένο εισιτήριο, με επιστροφή, κόστισε περίπου 2.000 δολάρια σε κάθε έναν από αυτούς τους δημοσιογράφους που πίστευαν ότι θα είναι εύκολο να αποσπάσουν κάποιες δηλώσεις από τον Σνόουντεν ενώ θα ήταν «εγκλωβισμένος» στο αεροσκάφος. Τελικά σε αυτή την κατάσταση βρέθηκαν οι ίδιοι βέβαια, καθώς κάποιος άλλος κάθισε στη θέση 17Α και λίγο αργότερα η αεροσυνοδός τους ενημέρωσε πως ο Σνόουντεν δεν ήταν στην πτήση.

Κάποιος βέβαια διασκέδασε με τον πόνο των ρεπόρτερ, καθώς σύντομα εμφανίστηκε ένας λογαριασμός στο Twitter με το όνομα Snowdensseat (θέση του Σνόουντεν) με μηνύματα όπως «δέχομαι πολλά θυμωμένα βλέμματα από δημοσιογράφους γύρω μου. Τους πιέζουν οι διορίες και δεν σερβίρεται αλκοόλ».

Παράλληλα, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της πτήσης κυκλοφόρησε η πληροφορία πως ο Σνόουντεν ταξιδεύει μαζί τους, αλλά σε χώρο ανάπαυσης του πληρώματος, κάτι που βέβαια δεν επιβεβαιώθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ