Ο Τζόκοβιτς έδωσε επική μάχη, αλλά «βασιλιάς στο χώμα» είναι μόνο ο Ναδάλ - iefimerida.gr

Ο Τζόκοβιτς έδωσε επική μάχη, αλλά «βασιλιάς στο χώμα» είναι μόνο ο Ναδάλ

Ο Τζόκοβιτς έδωσε επική μάχη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά που έκανα λάθος», είπε με σκυμμένο το κεφάλι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος δεν είχε άδικο. Φρόντισε να δώσει επικό χαρακτήρα στη μάχη του ημιτελικού του Ρολάν Γκαρός. Επειτα όμως από περίπου 4,5 ώρες, επιβεβαιώθηκε αυτό που όλοι πίστευαν πριν καν ξεκινήσει το τουρνουά. Ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι ο... βασιλιάς της χωμάτινης επιφάνειας.

Ο Ισπανός, που έχει κατακτήσει επτά φορές το συγκεκριμένο τρόπαιο, επικράτησε του νο1 της παγκόσμιας κατάταξης με 6-4, 3-6, 6-1, 6-7 (3), 9-7 και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κράτησε τον Τζόκοβιτς μακριά από τον τίτλο στο Γαλλικό Οπεν, καθώς πέρυσι είχαν αναμετρηθεί στον τελικό.

Ο Σέρβος που έχασε σχετικά εύκολα το τρίτο σετ δυσκόλεψε αρκετά τον Ναδάλ στο τέταρτο, ενώ φάνηκε έτοιμος ακόμη και να κάνει την μεγάλη ανατροπή στο πέμπτο σετ που εξελίχθηκε σε θρίλερ. Αλλά ο Ναδάλ την κρίσιμη στιγμή έδειξε πώς έχει χτίσει τον μύθο του στη χωμάτινη επιφάνεια και πήρε τελικά το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Εκεί, όπου θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος που κατακτά για όγδοη φορά τίτλο στο ίδιο Γκραν Σλαμ, θα βρει έναν εκ των Νταβίντ Φερέρ και Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ