Τα μυστικά για την πιο νόστιμη πίτσα μαργαρίτα στο σπίτι -Συνταγή από το μηδέν - iefimerida.gr

Τα μυστικά για την πιο νόστιμη πίτσα μαργαρίτα στο σπίτι -Συνταγή από το μηδέν

Πίτσα μαργαρίτα με φρέσκα φύλλα βασιλικού
Πίτσα μαργαρίτα με φρέσκα φύλλα βασιλικού / Φωτογραφία: Shuttestock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μαεστρία σε αυτή τη συνταγή κρύβεται στην απλότητα και με δυο τρία μυστικά θα έχετε ετοιμάσει από το μηδέν την πιο νόστιμη σπιτική πίτσα.

Μια συνταγή για πίτσα έχει και αυτή τα δικά τις κόλπα για να γίνει νόστιμη και τραγανή. Από το ζυμάρι, ως τη σάλτσα που πρέπει να είναι όσο πιο απλή γίνεται, έχουμε όλα τα βήματα για σίγουρη επιτυχία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικά μυστικά της συνταγής

Δοκιμάστε να αναμείξετε το ζεστό νερό με την ποσότητα αλευριού που απαιτείται για τη ζύμη της πίτσας και να την αφήσετε πριν προσθέσετε την μαγιά και το αλάτι και ολοκληρώσετε τα υλικά για το ζυμάρι. Έτσι θα δώσετε την ευκαιρία στη γλουτένη να «δουλέψει» ώστε να μην χρειαστεί να ζυμώσετε καθόλου τη ζύμη. Επίσης, καλό είναι να μην παραζυμώσετε το ζυμάρι, ώστε να είναι αέρινο και αφράτο.

Αν και η ζύμη πίτσας μπορεί να φουσκώσει και να είναι έτοιμη για ψήσιμο σε λίγες ώρες, δοκιμάστε να αφήσετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ. Έτσι θα δώσετε χρόνο στην πίτσα να βγάλει όλα του τα αρώματα και τη γεύση.

Βάλτε ένα ταψί ανάποδα ή μια επίπεδη λαμαρίνα την οποία πρέπει να βάλετε σε προθερμασμένο φούρνο πριν βάλετε και την πίτσα. Έτσι θα αναπαράγετε το εφέ ενός ξυλόφουρνου στην ηλεκτρική σας κουζίνα. Οι γνώστες, συστήνουν επίσης να ψήνετε την πίτσα στο γκριλ του φούρνου, ώστε λιώσει πιο ωραία το τυρί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά

  • 500 γρ σκληρό αλεύρι, επιπλέον για το άνοιγμα του ζυμαριού
  • 300ml χλιαρό νερό
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Για τη σάλτσα: 400 γρ τοματάκια κονσέρβα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι ξηρή ρίγανη
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικού (μόνο τα φύλλα)
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 200 γρ μοτσαρέλα σε κομμάτια

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το χλιαρό νερό και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 1 ώρα.
  • Λιώνουμε τη μαγιά σε δυο κουταλιές νερό και προσθέτουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το μείγμα του αλευριού, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ να φουσκώσει
  • Αλευρώνουμε μια επιφάνεια εργασίας και μοιράζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη. Πλάθουμε σε μπαλάκια και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μια ώρα ακόμη σκεπασμένη
  • Βάζουμε μπολ τη ντομάτα (καλό είναι να στραγγίξετε λίγα από τα υγρά της κονσέρβας), το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και μια πρέζα αλάτι και πολτοποιούμε να πάρουμε μια ομοιόμορφη σάλτσα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στο δυνατό. Βάζουμε ένα ταψί να κάψει καλά
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας κάθε ζυμάρι σε μια πίτσα 20 εκατοστών περίπου. Στρώνουμε το ένα τέταρτο της σάλτσας σε κάθε ζύμη, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και μοτσαρέλα και μερικά φύλλα βασιλικού
  • Τοποθετούμε προσεκτικά την πίτσα στο καυτό ταψί, και ψήνουμε στο φούρνο για 2 λεπτά. Γυρίζουμε στο γκριλ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ακόμη λεπτά. Αποσύρουμε και τοποθετούμε την επόμενη πίτσα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ