Κύπρος: Απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Παραλύει ο δημόσιος τομέας στην Κύπρο μετά την αιφνιδιαστική απεργία που κήρυξαν μόλις χτες για σήμερα 15 Δεκεμβρίου τα σωματεία των εργαζομένων στο Δημόσιο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται κατά των μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα που έχει εκτροχιαστεί απειλώντας με νέα υποβάθμιση την κυπριακή οικονομία ενώ έχουν γίνει ήδη και οι πρώτες προειδοποιήσεις για ανάγκη εφαρμογής πακέτων στήριξης.

Τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ενώ μεγάλη αναταραχή επικρατεί και στις αερομεταφορές μετά την απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να μετάσχουν στην απεργία.

Όπως επισημαίνει το Reuters, τέτοιας κλίμακας απεργίες και αντιδράσεις είναι πρωτοφανείς για τη χώρα και δη για την αριστερή κυβέρνηση που έχει τις πολιτικές ρίζες της στο εργατικό κίνημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ